Prop de 300 firmes per demanar que es limitin els concerts al Gran Sol

  0
  43
  no callarem.jpg

  13/07/2017 – Els reclamants es mostren “indignats amb el tracte de l'equip de govern” per permetre concerts que generen “moltíssims problemes d'incivisme”.

  No és cap novetat que alguns dels darrers grans esdeveniments celebrats al parc del Gran Sol, sobretot el concert del projecte 'No callarem!', van aixecar polseguera entre alguns sectors polítics i també de la població. Alguns veïns es van queixar de les conseqüències col·laterals a nivell de convivència, i ara ho han decidit plasmar en forma de petició oficial a l'Ajuntament.

   

  Prop de 300 firmes van ser entregades fa un parell de setmanes per reclamar més mesures de control sobre els concerts celebrats al parc del Gran Sol. El text entrat per registre explica que es tracta de veïns dels blocs 175-185, 187 i 197 del carrer de Juan Valera, alguns dels edificis que es troben més a prop de l'anfiteatre.

   

  Els reclamants es mostren “indignats amb el tracte de l'equip de govern” per permetre concerts que generen “moltíssims problemes d'incivisme”. Parlen de consum d'alcohol a la via pública, persones orinant a les façanes dels edificis o descontrol fins a altes hores.

   

  En aquest sentit, demanen més control sobre els esdeveniments i que es permetin aquells que no afectin el descans veïnal: “Volem que aquest espai només s'utilitzi per a actes que fomentin la cultura però que no ens perjudiqui com a veïns del barri: obres teatrals, assajos culturals o infantils, entre d'altres”.

   

  Fonts municipals han expressat desconèixer el requeriment oficial i l'entraga de signatures, però recorden que tots els esdeveniments han comptat amb plans especials tant de vigilància com de neteja, perquè tota la zona quedés completament endreçada un cop celebrat qualsevol concert. També apunten que, amb els controls necessaris, un espai com el Gran Sol ha de tenir la possibilitat d'acollir esdeveniments de primer nivell, com quasevol altre barri de la ciutat.

   

  “Es queixen i amb raó, allò va ser un descontrol…”, diu el president de l'Associació de Veïns del Gran Sol, Jordi Mesas, sobre el concert de 12 hores 'No callarem!'. Mesas assegura estar al corrent d'aquesta reclamació veïnal i avança que l'entitat farà un escrit conjunt amb aquest grup de ciutadans. No obstant, l'entitat matisa que demanarà pas que no es facin concerts, sinó que es facin amb les mesures de control, seguretat i higiene necessàries. “L'amfiteatre està per fer concerts i el que calgui, pero amb una planificació adequada”.