L’oposició reprova al govern la gestió dels Serveis Socials

    0
    31
    IMG_0111.JPG

    13/07/2017 – En bloc, tots els partits coincideixen en criticar la paràlisi d'alguns tràmits i la lentitud general, mentre que el govern defensa que està atenent tothom que ho necessita.

    El govern va viure aquest dimecres un contundent toc d'atenció per part de l'oposició de l'Ajuntament en un ple extraordinari forçat pel Partit Popular que havia de servir per debatre sobre el departament de Serveis Socials. Fa uns dies, bona part dels treballadors van manifestar-se per la situació de col·lapse que diuen experimentar des de fa mesos i el bloqueig de moltes ajudes, i les forces polítiques volien demanar explicacions a l'equip de govern.

     

    Tot i que el discurs emprat pels 'populars' va resultar el més contundent, en línies generals la resta de formacions, PSC, PDECat i Unió i Ciutadans, van posicionar-se de manera semblant: lentitud de gestió, paràlisi, bloqueig o inacció van ser alguns dels termes esgrimits pels portaveus durant el debat.

     

    Des del govern, la regidora competent, Agnès Rotger, va llançar un allau de xifres com a base argumental per garantir que s'han atès, diu, totes les persones que han necessitat ajuda. Assegura Rotger que el passat 2016 es van atendre a 20.000 persones en àmbits tan diversos com ara la dependència, les teleassistències, les rendes d'inserció mínima, el servei de dona o desnonaments.

     

    També es van tramitar prop de 700 ajudes d'urgència social, amb les quals es van quasi esgotar els 500.000€ pressupostats. Enguany, de moment, diu, se n'han tramitat 154. Respecte la partida de pobresa energètica, de 800.000 euros i de la qual s'ha consumit una part molt petita, justifica la regidora que no s'ha obviat l'ajuda als veïns. Sosté que s'han evitat més de 3.100 talls de subministraments en el que va d'any, però que no s'ha prioritzat pagar a les grans companyies els petits deutes domèstics relacionats.

     

    Tot i així, admet que els tràmits no són tant ràpids com voldrien i que s'han endurit els criteris per adjudicat les ajudes, amb més exigències que obliguen a fer més tràmits i que se sumen al ja habitualment pagament lent de les mateixes. “No hem evolucionat els darrers anys, tenim programes molt ineficients. El de Serveis Socials és un sistema fràgil”, creu Agnès Rotger.

     

    Trasllat dels serveis socials de Llefià a un local nou

     

    A més de les xifres de despeses i atenció, Rotger va posar sobre la taula altres mesures i inversions encaminades a millorar la gestió. Una d'elles serà, diu, el trasllat dels serveis socials del barri de Llefià, que fa uns anys van ser trets de la Torre Mena i es van unificar amb els de La Salut al centre cívic. Sense concretar dates, la regidora avançà que hi ha un nou local i una partida de 300.000 euros perquè l'assistència de Llefià tingui el seu propi espai.

     

    També manté que s'està treballant en la millora del circuit d'ajudes i en el sistema informàtic per processar-les. “Estem impulsant solucions estructurals per millorar el model de Serveis Socials”.