Protegir la cistella i retallar la xifra de triples en contra

  0
  Captura de pantalla 2015-09-30 a la(s) 10.51.00.png

  30/09/2015 – El FIATC Joventut encara el tram final de la pretemporada amb la missió de millorar aquells conceptes del joc que l’equip encara té verds.

   

  La intensitat i el compromís són innegociables en tots els partits i ara, a escassos dies per debutar a la Lliga Endesa, és el moment idoni per fer l’última acceleració evolutiva.

   

  En els compromisos de preparació disputats fins ara, el bloc de Salva Maldonado s’ha vist limitat en algunes situacions del joc claus: la lluita pel rebot i la defensa dels triples.

   

  Durant la pretemporada, la Penya està encaixant una mitjana de més de vuit llançaments exteriors (8.1), xifra superior a l’aconseguida durant la temporada regular 2014-2015 (7). En atac, a més, la plantilla verd-i-negra també ha vist com la seva efectivitat es reduïa, passant dels 9.17 triples per partit de l’any passat (fase regular ACB) als 8.16 actuals.

   

  Això, sumat a les dificultats que el FIATC Joventut pateix en alguns moments per tancar la pròpia cistella, està penalitzant massa. En els sis partits jugats fins ara, el conjunt de Salva Maldonado exhibeix una estadística de 28.6 rebots capturats, mentre que els seus rivals n’agafen un total de 30.

   

  Durant el curs passat, la Penya agafaria una mitjana de 33.47 rebots en temporada regular, gairebé sis menys que actualment (5.47 de diferència). La principal diferència s’aprecia en els rebots defensius, passant d’una estadística de 23.38 (2014-2015) als 19 actuals.

   

  Segons Salva Maldonado, contra el Dominion Bilbao Basket un d’aquests dos factors – el tir exterior i el rebot – tornaria a ser decisiu. “El Bilbao ens va fer moltes propostes i ens va castigar amb la nostra medicina: els triples”, valorava el tècnic.

   

  Per l’entrenador del FIATC Joventut, els bascs durien “el ritme” i farien una “bona defensa” durant la segona meitat, mentre que la Penya no aconseguiria trobar-se “còmode des del punt de vista ofensiu”.

   

  Les valoracions de Maldonado serien compartides per Nacho Llovet. Segons el pivot, “tot i sortir intensos des del primer minut”, la Penya acusaria “la precipitació” durant algunes fases del duel. “Hem de saber controlar el joc i trobar el ritme ràpid que ens caracteritza. Cal encaixar menys triples”, reconeixia el jugador del FIATC Joventut després de perdre a Monzón.