Puigdemont anuncia inversions al CAP de Sant Roc i per al projecte de l’institut Lola Anglada

  0
  30
  IMG_2185.JPG

  01/04/2016 – La Generalitat invertirà 300.000 euros per reformar l'ambulatori i licitarà el projecte d'adequació i ampliació de l'antic edifici de l'escola de Canyadó.

  El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat aquest divendres la Casa de la Vila de Badalona per reunir-se amb el govern local i tractar els principals greuges històrics que arrossega des de fa anys la ciutat. Puigdemont i l’alcaldessa Dolors Sabater han anunciat inversions de l’executiu català en dos enclavaments amb necessitats urgents.

   

  D’una banda, una partida de 300.000 euros per dur a terme reformes estructurals a l’ambulatori de Sant Roc, que pateix diferents deficiències a tractar amb certa celeritat. De fet, abans de la recepció institucional, el conseller de Salut, Antoni Comin, ha visitat el CAP amb els responsables polítics del barri per veure l’estat de l’edifici.

   

  D’altra banda, Puigdemont ha avançat que la Generalitat licitarà properament el projecte d’adequació i ampliació de l’antic edifici Lola Anglada, imprescindible per conèixer les condicions d’una possible reestructuració i saber quina mena de centre s’hi podria encabir.

   

  4 milions de deute saldat els darrers mesos

   

  El president català arribava aquest divendres a Badalona amb una part dels deures fets per poder anunciar-ho. Aquest mateix dijous, la Generalitat va transferir un milió d’euros del deute que el Govern manté amb l’Ajuntament. Actualment, la xifra que Badalona ha de rebre encara ronda els 4 milions, si parlem exclusivament del Consistori, però puja fins als 15 si s’hi sumen els comptes pendents amb els Organismes Autònoms.

   

  Durant els darrers tres mesos, en els que diferents consellers s’han compromés a retornar el deute poc a poc, la Generalitat ha pagat una mica més de 4 milions a l’Ajuntament i els seus organismes.

   

  Compromís amb la C-31 i els laterals

   

  Més enllà de pagaments i inversions concretes, govern local i president han tractat també tot el projecte que envolta la C-31 al seu pas per Badalona i que aquesta setmana ha estat motiu de debat al Parlament. Puigdemont ha reafirmat el compromís per tirar endavant el primer tram del lateral, a dia d’avui aturat degut a una excavació arqueològica, i s’ha compromès a dur a terme l’estudi que ha de dirimir de quina forma es pot transformar l’autopista en una via estructural suburbana que no trenqui la ciutat en dos.