CF Badalona: “Ens plauen les bones intencions del govern, però necessitem fets”

  0
  miguel angel.jpg

  01/04/2016 – El president del Badalona espera començar a tancar solucions els propers dies, sobretot sobre l'estrena del nou estadi.

   

  “Ens plauen les bones intencions i la predisposició del govern, però necessitem fets ja”. El president del CF Badalona, Miguel Ángel Sánchez, es mostra contundent amb la situació que viu el club des que l’Ajuntament va anunciar que el nou estadi de futbol no es podria estrenar el primer partit de la propera temporada. La notícia fa trontollar la previsió i els compromisos que fins ara havia adquirit el Badalona en base al conveni signat: campanyes de màrqueting, campanyes de socis, recaptacions potencials, possibles incorporacions…En total, els càlculs del Badalona desprenen que no jugar la propera temporada al nou estadi suposarien unes pèrdues de prop de 300.000 euros.

   

  Els perjudicis han fet esclatar el Badalona, que no es pot permetre més marge d’error. Durant la Setmana Santa, entitat i govern local es van reunir per calmar tensions i posar totes les cartes sobre la taula. Miguel Ángel Sánchez va presentar un document amb els 10 punts que el club vol establir com a objectius en el full de ruta que s’ha de pactar amb l’Ajuntament, el més important dels quals, evidentment, la inauguració de l’estadi a principis de la temporada vinent. Tot i que no estava previst, dimarts, el mandatari escapulat i diferents regidors de govern es van trobar de forma precipitada amb la idea de preparar el terreny per a la reunió d’aquest divendres, un dia clau del que el Badalona espera sortir amb resultats, acords i dates. La crispació és molt elevada i, davant la possibilitat que el club retirés les grades aquest cap de setmana, abans de l’enfrontament amb el filial del Barça, des del govern es va voler començar a donar respostes, encara que sense compromisos. Fonts municipals asseguren que es treballa a tota màquina per escurçar al màxim els terminis i poder estrenar l’estadi a la tardor. 

   

  Si els acords no es tanquen, es podria obrir la via judicial 

   

  Si durant els propers dies el Consistori no es compromet a tancar els acords per solucionar els greuges que el Badalona arrossega des de fa anys, magnificats per la impossibilitat d’estrenar el nou estadi la temporada vinent, Sánchez ja ha avisat que es convocarà una assemblea extraordinària de socis i la seva junta directiva presentarà la dimissió, fet que deixaria el club sense timó en uns moments econòmics molt delicats. A més, es plantejarien la via jurídica per denunciar els incompliments del conveni amb l’Ajuntament. D’altra banda, el PP va demanar convocar un ple extraordinari per debatre tota la situació.

   

  L’ENCÀRREC DE LA COBERTA JA ÉS EN MANS D’ENGESTUR

   

  Un dels primers avenços que aquest divendres es podrien comunicar al Badalona per mantenir ‘la pau’ seria el de l’inici de l’encàrrec de la coberta de l’estadi, que ha estat el principal motiu del retard de les obres. Tot i que comptava amb partida pressupostària des de fa uns dos mesos, l’encomana del projecte a Engestur, que és qui administra la construcció de l’estadi, no s’ha realitzat fins a aquesta setmana. Aquest mateix dijous, el Consell d’Administració ha acceptat l’encàrrec i en uns pocs dies els arquitectes podrien tenir els plànols enllestits. Tot plegat anirà al Consistori, que ho haurà de validar per tal de poder redactar el plec de condicions i licitar l’obra. Tot plegat podria succeir durant el proper mes, si els terminis s’acurten al màxim possible, tal i com expressa la voluntat de totes les parts.