Quan la defensa funciona…

0
    28

14/12/2015.- El Natzaret deixa el rival en 32 punts i no dóna opcions al rival. A Segona, el Llefià guanya el derbi a la pista del Badalonès.

El Natzaret va jugar un partit amb dues parts molt diferents a la pista dels Lluïsos. A la primera, es van notar les baixes de Sandra Arregui, Judit Arregui i Natalia Farriols després d'una setmana d'entrenaments complicada.

Les locals van estar més concentrades, amb una defensa que no deixava el Sant Andreu anotar i que provocava moltes pèrdues de pilota. Tot i així, al descans el desavantatge era de només 3 punts, 26-23.

A la represa, es van canviar els papers i la defensa asfixiant va ser la del natzaret. La reacció va suposar un parcial de 10-39 que va trencar el partit i va deixar el rival amb només 36 punts anotats.

El Sant Andreu va jugar còmodament, amb minuts de bon bàsquet i una diferència que anava creixent fins el 36-62. El proper dissabte a les 17.45 tancaran l’any a casa en la visita del Boet.

A Segona, el Llefià va guanyar el derbi femení de Segona contra el Badalonès. Les visitants van sumar una nova victòria tot i les 5 baixes que tenia l'equip i dues jugadores que es van vestir de curt sense haver entrenat a les últimes setmanes.

El partit va començar igualat entre dos equips que es coneixen molt i és que fins a 5 jugadores ara al Badalonès jugaven l'any passat al Badalonès.  Després del 12-13 del primer quart, el Llefià va millorar l'encert però les vermelles seguien molt concentrades. A 3 minuts pel descans, una estirada visitant va deixar el marcador 24-37.

A la represa, el Llefià seguia amb el control del partit amb una bona direcció de la júnior Judith Viñals, però sense poder trencar del tot el partit. Un triple sobre la botzina del Badalonès deixava el 38-51 al marcador.

Amb el 40-56 i la cadet Ainhoa Domínguez (8 punts 12 rebots) dominant sota cistella, les visitants tenein el partit ben encarat, però les locals no havien dit la última paraula. El Badalonès va optar per portar el Llefià a la línia de tirs lliures i van poder reduir la diferència davant un Llefià molt inexpert, amb un cinc per jugar els minuts decisius que no arribava als 20 anys.

Els nervis visitants van fer que a falta de 2 minuts la diferència baixés dels 10 punts, però els errors del Badalonès (van fallar 15 tirs lliures) van deixar el resultat final 60 – 63. L’últim partit de lany del Llefià serà la visita d’un rival directe i aspirant al títol, el Malrat, diumenge a les 10.45h. El Badalonès tancarà l’any amb un altre derbi, dissabte a les 19h a Ausiàs March.

El Natzaret B jugarà el derbi després de patir un partit molt dur a la pista del Bencriada. El Sant andreu va acusar el desencert i la falta de ritme ofensiu. A més, no van saber aturar el seu joc interior, amb molts 'pick and rolls' i rebots ofensius que van condicionar i cpmplicar el joc de les badalonines.

A la represa, van poder obrir una petita escletxa que semblava el pas previ a marxar al marcador, però les locals van tornar a apretar l'accelerador. Amb paciència, el Natzaret va poder retallar les diferències i des de la solidesa en defensa van poder sumar una victòria més, 68-73.

També va guanyar la Minguella en la visita del Salt, tot i que va haver de suar davant un rival que juga bé a bàsquet i que va posar les coses difícils.

La primera part va estar marcada per les alternances al marcador. L’avantatge al descans era de 6 punts per les gironines. A la represa, va seguir la igualtat amb alternances al marcador i avantatges que no passaven dels 4 punts.

A l’últim quart, les visitants van agafar una perillosa renda de 9 punts, però la Minguella va reaccionar al moment més delicat amb un parcial de 14-2 que va trencar el partit.

Amb les blaves llençades, la victòria es va quedar a casa per seguir a la part alta de la taula. El proper dissabte, últim partit de l’any a Caldes.

Pel que fa al Joventut Badalona Femení, no va donar opció al Calella. Les jugadores van sortir molt concentrades. Amb pilotes recuperades, contraatacs i possessions ràpides l'avantatge va anar augmentant fins els 32 de diferència final.

Els rellleus van mantenir el nivell sortint de la banqueta i la intensitat es va mantenir durant tot el partit fins el 71-39 final. L'últim partit de l'any serà a la pista del cuer, el Blanes, dissabte a la tarda.