Quatre alumnes del Badalonès exposen les fites assolides en un viatge a Silicon Valley

  0
  BH9D4430.jpg

  29/09/2014 – Els quatre estudiants van visitar un dels principals focus mundials de la innovació tecnològica després d'haver guanyat el Repte Emprèn de l'Obra Social "la Caixa".

  Dels 363 equips de tot Espanya que van presentar projectes innovadors en la primera edició dels Premis Repte Emprèn que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb els altres cinc partners, un dels cinc equips guanyadors va estar integrat per quatre alumnes del Col·legi Badalonès, que van viatjar de l’11 al 21 de juliol a Silicon Valley, el focus principal dels Estats Units en innovació, emprenedoria i desenvolupament tecnològic. Allà, els alumnes i els seus professors —que han conformat un sisè equip— han tingut l’oportunitat de conèixer espais i maneres de treballar diferents, participar en tallers (workshops) i fer treballs en equip.

   

  Però el gran objectiu dels Premis Repte Emprèn són els reptes que alumnes i professors han resolt durant la seva estada a Silicon Valley. Treballs que la passada setmana van presentar al CaixaForum Barcelona.

   

   

  Les arts escèniques per millorar el rendiment escolar

   

  Es tracta de sis treballs centrats en futures tendències emprenedores d’àmbit educatiu, social o tecnològic, segons la naturalesa i els objectius de cada partner, i que els equips han resolt en el gran ecosistema emprenedor de Silicon Valley. A la vegada, han tingut l’oportunitat de formar-se i inspirar-se coneixent empreses com HP, Dropbox o Google. També han compartit xerrades amb emprenedors d’empreses emergents (startups) i han visitat altres institucions educatives, com ara les universitats de Berkeley i Stanford. El projecte dels badalonins, en particular, ha pretès proposar experiències i pràctiques en què les arts escèniques estiguin integrades en el model educatiu i siguin una contribució decisiva en la millora del rendiment escolar. A partir d’aquest objectiu, han generat petites peces de teatre noves i impactants, de les quals els alumnes participin d’una manera activa per crear sinergies i millorar el rendiment.