Que aquesta identitat mai es perdi (60-50)

  0
  FullSizeRender.jpg

  05/01/2016 – Brillant en defensa, el FIATC Joventut li complica molt les coses al totpoderós Madrid, però el bloc verd-i-negre acaba caient eliminat del Torneig de l’Hospitalet.

   

  Inferiors en rotació, múscul i edat, els jugadors del júnior de la Penya demostrarien una enorme capacitat competitiva davant un dels equips cridats a dominar. Els badalonins mai es deixarien anar tot i les moltes adversitats viscudes i aconseguirien arribar als últims minuts enganxats en el marcador. Lamentablement, el sistema d’average particular castigaria el bon torneig efectuat pel FIATC Joventut.

   

  El Real Madrid sortiria al parquet de l’Hospitalet Nord amb la voluntat d’explotar la superioritat física de Dos Anjos, però el ‘gegant’ brasiler toparia amb un Alex Galán disposat a presentar batalla des de l’inici.

   

  L’interior del FIATC Joventut seria el millor verd-i-negre durant el primer parcial, impulsant l’equip després d’un temps mort demanat per Dani Miret per tal de tallar el domini de l’equip de Javi Juárez (11-4).

   

  Malgrat encetar l’encontre amb dubtes (17-11), la Penya de seguida trobaria l’excel·lent to defensiu exhibit al llarg de tota la competició, arma que mantindria el marcador ajustat fins al descans. Picant pedra en atac i mantenint una defensa realment dura, el bloc de Dani Miret podria recuperar-se d’un moment crític (24-13) per continuar somiant amb el triomf.

   

  Amb Pedro Nunes dirigint les operacions, el FIATC Joventut arribaria al descans totalment ficat (29-24) i se situaria a només un punt gràcies al bon inici de segona meitat protagonitzat per Galán (35-34). La lluita incansable de l’interior badaloní provocaria que diversos jugadors blancs marxessin del partit (38-37), tot i que la Penya mai podria arribar a empatar.

   

  Després de molts minuts sense tenir el control de la situació, algunes pèrdues puntuals dels verd-i-negres i les escasses espurnes de qualitat mostrades per Radoncic li tornarien a donar marge al Madrid (46-39), però Galán apareixeria novament per castigar l’anella blanca des de l’exterior (46-42).

   

  Tot i intentar agafar-se al duel a través de totes les vies possibles, zona inclosa, mancant dos minuts el Real Madrid assoliria la seva màxima diferència, castigant el desgast físic sofert pel FIATC Joventut al llarg d’un encontre molt intens (58-46).

   

  Finalment, la Penya acabaria cedint per 10 punts de renda (60-50), però s’erigiria en l’equip que més dificultats li causaria al Madrid durant la fase de grups del torneig.

   

  Alex Galán, autor de 27 punts, 6 rebots i un 25 de valoració, completaria una de les seves millors actuacions amb la samarreta del FIATC Joventut. El sistema d’average particular deixaria els badalonins sense semifinals, tot i ser l’equip que millor competiria contra el favorit.

   

  Fitxa tècnica

  Real Madrid (60): Ali-Kasanzi (-), Radoncic (6), Fons (8), Proleta (6), Ballespín (13), Ndiaye (4), González (2), Sow (4), Dos Anjos (10), Mccarthy (7) i Jovicic (-).

  FIATC Joventut (50): Dimitrijevic (-), Galán (27), Busquets (5), Larsson (-), Salvans (2), Garcia (3), Karpin (-), Molins (2), Nunes (11) i González (-).

  Parcials: 17-11 / 12-13 / 14-15 / 17-11

  Rebots: Ndiaye (9) / Nunes i González (7)

  Assistències: Radoncic (2) / Nunes (3)

  Incidències: partit corresponent a la 3ª jornada de l’Adidas Next Generation Tournament disputat al Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord.