Salva Maldonado: “Nosaltres no canviarem la nostra filosofia”

  0
  JOV-UCM (31).jpg

  05/01/2016 – El tècnic del FIATC Joventut ja pensa en el pròxim enfrontament que l’equip verd-i-negre haurà de disputar al Gran Canaria Arena.

   

  A la seva pista, el proper adversari de la Penya ho ha guanyat tot aquesta temporada. El conjunt d’Aíto Garcia Reneses, amb Sitapha Savané i Albert Oliver a les seves files, ha configurat una plantilla àmplia, física i amb molta capacitat de rotació malgrat la baixa de Kyle Kuric.

   

  “Gran Canaria ha guanyat els sis partits de lliga que ha jugat a la seva pista i també els cinc d’Eurocup. És un rival molt sòlid que en el seu darrer encontre a las Palmas va fer que Unicaja patís un correctiu. Això demostra el potencial que té l’Herbalife”, advertia Salva Maldonado en la prèvia.

   

  El tècnic adrianenc espera que la seva plantilla retingui els conceptes bàsics exhibits contra el Múrcia per tal de continua sent competitiva. “En general, l’equip va estar molt bé en defensa, sabent jugar un partit de molta anotació de dos punts. Vam forçar moltes pèrdues i això ens va permetre córrer al contraatac i jugar com ens agrada. També vam estar millor en les línies de passada i en el pick and roll”, recordava l’entrenador verd-i-negre.

   

  En la visita de l’UCAM a Badalona, el FIATC Joventut va tirar 23 triples, tercera xifra més minsa del curs per darrere de la sumada contra el Madrid (19) i el València (22).

   

  “Els rivals saben que nosaltres juguem d’aquesta manera i va coincidir que el Múrcia és el tercer equip que menys triples concedeix. Defensen a sobre i, per tant, no sempre pots tirar. A vegades, el rival també influeix en les qüestions tàctiques”, comentava Maldonado sobre aquesta petita ‘desviació’ del full de ruta habitual.

   

  Malgrat tirar menys de tres en el darrer partit, el tècnic verd-i-negre deixaria clar que la Penya “no canviarà la filosofia” i seguirà apostant pels llançaments exteriors. “Els equips ens coneixen i no és gens fàcil aconseguir onze o dotze triples en cinc jornades consecutives. Nosaltres ho vam aconseguir”, subratllava el preparador adrianenc.

   

  Contra l’UCAM, el joc interior del FIATC Joventut duria a terme el pas endavant reclamat per Maldonado, tot i no començar bé l’encontre amb una primera rotació de Suton i Drame que no podria aturar Lima i Antelo.  

   

  “L’Ousmane es deia igual al primer quart que al segon. És un jugador així. A Sevilla va començar fent els deu primers punts de l’equip, però els partits duren 40 minuts. És un jugador d’extrems que ha d’aprendre i evolucionar. Tot dependrà d’ell”, valorava l’entrenador de la Penya, comentant el gran segon parcial executat pel pivot format a la NCAA.