Què et passa Penya (67-82)?

0
    61
    JOV-AND (6).JPG

21/03/2015 – El FIATC Joventut es torna a col·lapsar a la segona part i cau de forma clara contra un MoraBanc Andorra molt seriós en defensa.

La baixa d’última hora de Sitapha Savané deixava la pissarra de Salva Maldonado sense un dels seus principals actius. Unes molèsties al bessó allunyaven al senegalès de la pista, obligant al tècnic a recórrer a Zoran Nikolic per completar la rotació.

L’intens duel entre pivots protagonitzat per Nathan Jawai i Albert Miralles serviria per obrir el matx entre el FIATC Joventut i el MoraBanc Andorra. Els dos interiors, realment encertats durant els compassos inicials del duel, començarien a canalitzar tot el joc ofensiu dels seus respectius equips.

La Penya, tot i moure la pilota amb eficàcia, es veuria limitada per un nul encert exterior que s’allargaria fins al final del primer quart (0/6). Els tirs lliures, a més, tampoc volien entrar, i l’Andorra ho aprofitava per cloure el primer acte amb una renda mínima (17-21).

L’absència d’inspiració exterior del primer quart quedaria tallada de forma radical durant el segon període. Alex Suarez obriria la llauna triplista per tornar a situar per davant al FIATC Joventut (22-21) i Demond Mallet i Alberto Abalde s’unirien a la causa del balear poc després.

Amb el gallec i el base nord-americà inspirats, la Penya arribaria a obrir un petit forat de sis punts, forçant el temps mort de Joan Peñarroya (36-30). Tot seguit, el tècnic català plantejaria una alternativa defensiva en forma de defensa zonal que el FIATC Joventut sabria llegir.

Un tall pel mig de la zona de Goran Suton permetia al croat sumar el seu primer bàsquet en joc i mantenir al conjunt de Salva Maldonado amb un petit marge al descans (42-38). Si bé durant el primer quart la Penya havia destacat per mostrar una correcta activitat defensiva, durant el segon període els verd-i-negres agafarien més sensacions ofensives.

Arriba el col·lapse

Tot i marxar al descans per sota en el marcador, al MoraBanc Andorra no li caldria gaire temps per demostrar la seva capacitat de recuperació. Els homes de Joan Peñarroya encetaven amb força el tercer quart, completant un parcial de 0 a 7 de la mà de Bogdanovic i Jawai (42-45).

Una cistella posterior de Goran Suton serviria per trencar el domini dels del Principat, però no per recuperar el control del ritme del partit. Amb les errades en el tir lliure repetint-se constantment, els homes de Salva Maldonado observarien amb impotència com el MoraBanc obria escletxa.

Després d’aturar el cronòmetre, el tècnic adrianenc veuria com un moment de màxima inspiració de Víctor Sada i l’ajuda de Georgios Bogris situaven als visitants amb una renda de dotze punts (47-59). Amb el FIATC Joventut quasi al límit del knockout, el caràcter de Nacho Llovet i l’astúcia de Sergi Vidal permetrien als verd-i-negres acostar-se de nou.

El capità es multiplicaria a la pintura per tal d’assecar a Jawai i per donar segones opcions a l’equip amb captures ofensives. Vidal, per la seva part, es mostraria molt actiu a l’hora de defensar a David Navarro, permetent a la Penya tancar el tercer acte amb plenes opcions (55-59).

A l’hora de la veritat, però, el FIATC Joventut es quedaria sense comparèixer a pista. Novament, la defensa del MoraBanc col·lapsaria un atac verd-i-negre totalment negat durant tota la segona meitat. Mentre les accions aïllades i el cor van durar, el somni del triomf es mantindria, acabant-se convertint en un pur miratge.

Amb Bogdanovic inventant-se tirs impossibles i amb Schreiner sumant-se a la causa, l’Andorra aconseguiria un contundent parcial de 0 a 11 per encetar l’últim quart (55-70). A partir d’aquí, Víctor Sada ho tindria tot de cara per apoderar-se del ritme i jugar amb el rellotge a favor.

El base badaloní es mostraria molt endollat davant d’una Penya gairebé trasbalsada i errant innumerables bàsquets fàcils sota cistella. El parcial global de la segona meitat acabaria sent de 25 a 44 a favor del MoraBanc Andorra, deixant sense opcions al FIATC Joventut (67-82).

Generant dubtes i limitada per les baixes de Sitapha Savané i Tariq Kirksay, la Penya suma la sisena derrota en els últims set partits de lliga. L’equip passa per un sot d’energia que cal solucionar com sigui per tallar la mala dinàmica.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (67): Vidal (5), Llovet (7), Miralles (14), Hannah (5), Suton (9), Ventura (2), Abalde (6), Nikolic (-), Nogués (-), Barrera (-), Suárez (8) i Mallet (11).

MoraBanc Andorra (82): Schreiner (6), Trias (2), Gomes (5), Bogris (12), Navarro (4), Sada (15), Green (2), Bogdanovic (14), Blanch (-), Stojanovski (8) i Jawai (14).

Parcials: 17-21 / 25-17 / 13-21 / 12-23

Rebots: Vidal (7) / Gomes i Navarro (7)

Assistències: Vidal i Ventura (4) / Sada i Schreiner (4)

Incidències: partit corresponent a la 25ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 5.759 espectadors.