Queda inaugurat el nou passeig Marítim de Badalona

  0
  Passeig Marítim 1.JPG

  17/06/2012 – L'obertura oficial del nou tram entre el Port i el carrer del Mar va aglutinar molts badalonins i badalonines fins ben entrada la nit.

  Ja tenim nou passeig Marítim. Des del carrer de Mar fins al port, es tracta d'un projecte que ha transformat urbanísticament el front marítim de la ciutat. La seva construcció ha suposat una inversió de 9.483.000 euros per part del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

  L’alcalde de Badalona,  Xavier Garcia Albiol ; el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz; la delegada del Govern a Catalunya, María  de los Llanos de Luna, i el director general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar de la Secretaria d’Estat del Medi Ambient, Pablo Saavedra, entre altres autoritats, es van donar cita a la cerimònia d’obertura d’aquesta nova infraestructura municipal.

  El nou passeig Marítim té una extensió de 1.200 metres i presenta dues tipologies de paviment, una de formigó, a la zona interior propera a l’àmbit urbà, i una altra de fusta, en contacte amb la sorra. El projecte ha inclòs la construcció de diverses passarel·les d’accés a la platja des del passeig, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

  L’extrem del passeig que connecta amb el port s’ha transformat en una gran plaça. En aquest punt, s'està construint una passera per connectar el passeig Marítim amb el Port. L’objectiu és que els vianants puguin anar caminant des del propi passeig fins a la punta de l’espigó del port i d’aquesta manera integrar el port dins el passeig Marítim i, per tant, també dins de la ciutat.

  Una gran bandera de Badalona situada a un dels extrems del passeig va posar el punt més solemne a l'acte.