Real i Amo fan de líders a l’Hospitalet (68-73)

0
    39
    DSC_0571.JPG

19/09/2014 – El júnior de la Penya pateix per vèncer a un Hospi que va dominar l’inici del partit i que va plantejar una defensa zonal quasi impecable en el tram final.

Un parcial de sortida de 8 a 0 favorable a l’Hospitalet feia tremolar les previsions inicials del FIATC Joventut. L’estat apàtic dels jugadors verd-i-negres permetia als riberencs fer-se amb el control del duel, obligant a la Penya a realitzar un gran esforç per endollar-se.

Tot i el mal inici dels seus, Adrià Alonso demostrava confiança en els seus jugadors i apostava per no aturar el cronòmetre. Ells mateixos havien de gestionar la situació i mirar de solucionar-la. Per tal de combatre la bona sortida de l’Hospitalet, la Penya apostava per ficar pilotes a la pintura, des d’on Óscar Amo anotaria les tres primeres cistelles badalonines (12-6).

En atac, el FIATC Joventut volia córrer sempre; a vegades inclús en excés, fet que conduïa a la precipitació i a les errades. Amb un triple d’Albert Real l’equip d’Alonso semblava endollar-se definitivament (14-11), però les pèrdues i l’encert exterior de l’Hospi tornaven a obrir un forat important (24-12). Un 2+1 d’Óscar Amo servia per tancar el primer parcial, amb el FIATC Joventut a remolc (24-15).

Al segon quart, la Penya aniria a més, sobretot a l’hora de gestionar els atacs i de tancar el rebot defensiu, tot i que encara hi havia massa errades. Els tirs lliures servirien als verd-i-negres per empatar (29-29), i una penetració marca de la casa de Quim Salvans posava per primer cop per davant als badalonins (29-31).

La principal arma del FIATC Joventut estava sent un imperial Óscar Amo, que ja superava les dobles figures d’anotació a la mitja part. Els interiors de l’Hospitalet es veien incapaços d’aturar la força del pivot de la Penya, el qual anotava amb facilitat o forçava tirs lliures (32-35).

Al descans, una cistella quasi sobre la botzina de Neno Dimitrijevic, amb una gran finta abans de tirar, servia al conjunt d’Adrià Alonso per empatar el xoc, després d’anar perdent per 12 punts (40-40).

Albert Real dirigia les operacions del FIATC Joventut a l’inici del tercer quart, amb una recuperació finalitzada amb bàsquet fàcil i anotant un triple que feia canviar la tendència del xoc (40-45). Una bomba de Neno seguia ampliant el petit avantatge verd-i-negre (42-51), tot i que les pèrdues i les personals forçades per l’Hospi impedien que la Penya marxés.

L’equip d’Adrià Alonso arribaria a guanyar per vuit punts abans de la fi del període (50-58), però l’Hospitalet acabaria retallant distàncies (53-58). De nou, Albert Real apareixia a l’inici del quart definitiu, convertint un triple i un 2+1 que feia trontollar a l’Hospi (55-64).

Després d’un temps mort necessari, els riberencs es posaven en zona a sis minuts per la conclusió. Llavors, el FIATC Joventut patiria de valent per anotar, i Adrià Alonso es veia obligat a aturar el rellotge (60-65).

Tot seguit, una tècnica xiulada per protestar semblava condemnar als locals, però una rauxa de triples anotada per l’Hospitalet empatava el xoc a quatre minuts per la conclusió (65-65).

El matx es decidiria a favor de la Penya gràcies a dos rebots ofensius d’Óscar Amo, imperial durant tot el partit a la pintura. Els tirs lliures de Ferran Bagués a 40 segons pel final sentenciaven el duel (68-73).

El FIATC Joventut sumava així el segon triomf de la temporada a la lliga i avui viatja cap a Madrid per debutar aquest vespre al Torneig d’Aristos contra el Gran Canària (20:30h).