Recollir excedents de menjar als mercats com activitat solidària escolar

  0
  menjar solidari 3.jpg

  11/11/2016 – Prop d'una cinquantena de nens i nenes del Betúlia i la Minguella recullen menjar solidari als mercats municipals.

  Fer visites de caire social o portar paquets de menjar al Nadal a classe són algunes iniciatives solidàries que la gran majoria d'escoles de la ciutat duen a terme per conscienciar els seus alumnes. L'escola Minguella i la Betúlia, no obstant, han decidit fer un pas més i proposar una activitat voluntària que consisteix en apropar-se als mercats municipals els dissabtes i recollir els excedents alimentaris que han sobrat a migdia quan les instal·lacions tanquen.

   

  Des de fa un curs, en el cas de la Minguella, i des d'aquest setembre, el Betúlia, una vintena de nens i nenes de entre 10 i 16 anys (5è de Primària i 4rt d'ESO) es distribueixen en grups petits de 4 estudiants, acompanyats d'un o dos adults, i visiten els mercats Maignon i Torner. Allà recorren les parades i demanen als comerciants el menjar que els hi ha sobrat. Cada dia, explica un dels pares responsables de la Minguella, Xavier Figuerola, recullen prop d'una desena de caixes, amb uns 25 quilos en total. Entre els tres mercats, Badalona aportaria a aquesta iniciativa uns 75 quilos, calculat a 'grosso modo'.

   

  Al final de la visita, els grups de voluntaris deixen tot el menjar recollit en mans de la ONG Menjar Solidari, una furgoneta de la qual la transporta fins al Mercat Solidari Gregal, situat a la Rambla Prim de Barcelona. Allà es conserva i es va cuinant per distribuir-lo entre famílies ateses per serveis socials.

   

  Menjar Solidari recull aliments de Maignon, Torner i La Salut

   

  L'Associació Menjar Solidari que va néixer a Badalona a principis dels anys 90 que es dedica a recollir aliments excedents de mercats municipals de la província de Barcelona amb destí a menjadors socials, bancs d'aliments i similars. A dia d'avui, fan un recorregut cada dissabte per les instal·lacions del Maignon i Torner, on participen la Minguella i la Betúlia, i també a La Salut. Un cop acabada la ronda, el camío de l'entitat es dirigeix al Mercat Solidari Gregal, a Barcelona.