Reconeixen BSA com l’ens sanitari amb el millor tractament de fractures osteoporòtiques d’Espanya

  0
  bsa_3.JPG

  29/12/2015 – La  International Osteoporosis Foundation (IOF) ha atorgat a Badalona Serveis Assistencials (BSA) la distinció d’or de la campanya Capture the fracture.

  La  International Osteoporosis Foundation (IOF) ha atorgat a Badalona Serveis Assistencials (BSA) la distinció d’or de la campanya Capture the fracture, una iniciativa que vol promoure la prevenció secundària de fractures osteoporòtiques. BSA es converteix així en l’organització sanitària de l’Estat espanyol millor puntuada per l’IOF en el marc d’aquesta campanya.

   

  En concret, Badalona Serveis Assistencials ha rebut una nota global de 4 sobre 5 (distinció d’or), que és el resultat de les puntuacions obtingudes en les cinc categories avaluades en la iniciativa: fractura de maluc (or), fractura vertebral (plata), altres fractures per fragilitat que requereixen d’hospitalització (or), seguiment no hospitalari de les fractures (or) i característiques organitzatives (plata).

   

  Quan una persona pateix una primera fractura per fragilitat òssia és molt probable que pateixi una segona fractura. Les segones fractures acostumen a tenir pitjor pronòstic que les primeres, perjudiquen més la qualitat de vida del pacient i tenen una mortalitat associada més elevada. A més, comporten un major percentatge d’ingressos i més despesa per pacient.

   

  Badalona Serveis Assistencials és la primera organització sanitària catalana reconeguda en el marc de la campanya Capturethe fracture. A la resta de l’Estat, fins al moment són un total de 8 les organitzacions que han rebut la distinció (5 de plata i 3 de bronze) de l’IOF. Una desena més d’entitats estan pendents d’avaluació.