Recuperant sensacions

0
    27
    ming j13.JPG

25/1/2016.- Després de la dolorosa derrota contra el Tordera, el Sant Andreu no cedeix en la lluita per la segona plaça. A Segona, Minguella i Natzaret B guanyen els dos derbis de la jornada.

A PrImera, el Natzaret es va trobar un Ipsi que va entrar al partit molt més agressiu, però tot i la diferència d’intensitat el primer quart va ser igualat, 17-18.

Al segon quart, mateixa tendència amb les locals trobant espais per fer llançaments còmodes i segones opcions. Al descans 31-27.

A la represa, el Sant Andreu va rebre un 4-0 de sortida, però la mentalitat de l’equip va canviar i la intensitat es va equilibrar als dos costats de la pista.

La millora en defensa i en concentració van suposar un parcial d’11 a 0 que li donava la volta al marcador. 6 punts seguits de Marta Santiago deixaven el marcador 39-44 al tercer quart.

L’avantatge de 5 punts es va mantenir tot l’últim quart fins que dos triples del Sant Andreu a l’últim minut van deixar l’Ipsi sense opcions i la victòria va venir cap a Badalona. El proper dissabte a la tarda visiten al Sagrada Família.

A Segona, la Minguella es va endur un  dels dos derbis de la jornada en la visita del Llefià. Va ser un derbi, fred, travat i amb molt pocs punts i les blaves es van adaptar millor a un un partit amb molt permissivitat i més contactes que bàsquet.

Ja el primer quart va acabar amb un pobre 9-8. Al segon, poc van canviar les coses amb molts errors no forçats i sense ritme. En un derbi fred, la Minguella marxava a vestidors 6 punts per davant per davant.

A la represa, els punts van seguir sent molt cars. Amb el Llefià fora del partit i desencertat, la Minguella va poder augmentar la diferència tot i el parcial de 9-6, que deixa clar el tipus de partit que es va veure a Casagemes.

A l’últim quart, els 11 punts de Rueda van ser decisius. El Llefià ho va intentar amb més cor que cap, però la diferència va augmentar fins el 47-38. El Llefià, desencertat i descol.locat intentarà aprendre la lliçó i recuperar-se en la visita de dissabte a Salt.

La Minguella, amb més recursos, va saber aprofitar l’alçada de d’Anna Pons i els punts d’Àlex Rueda per sumar una nova victòria que les manté líders. El proper diumenge, un altre derbi a casa, contra el Natzaret a les 17.45h.

Només una victòria separa els dos equips a la part alta de la classificació. I es que la victòria del Sant Andreu en l’altre derbi de la jornada a la pista del Joventut de Badalona Femení confirma l’excel.lent temporada de les blau i grogues a Segona.

En el derbi a La Plana es van trobar amb un 2-13 de sortida als primers cinc minuts. El Joventut de Badalona va aprofitar les facilitats en defensa per començar dominant i arribar a controlar el marcador fins el 29-12.

Però quan el Sant Andreu va agafar el to i va poder controlar el balanç defensiu de les verd i negres va començar a donar-li la volta al marcador. A la segona part, la mentalitat de les visitants va canviar i gràcies a l’encert en triples es van posar 4 punts per davant al tercer quart.

Al parcial definitiu, la diferència va arribar als 13 punts, un avantatge que el Joventut ja no va poder reduir, tot i mantenir la intensitat fins el final, 60-65. Una victòria del Sant Andreu al derbi de dissabte apretaria encara més la part alta de la classificació. El Joventut Badalona Femení, per la seva banda, descansarà aquest proper cap de setmana.