Reformes al Teatre Zorrilla per recuperar l’espai de l’antic accés del carrer del Mar

  0
  teatre zorrilla.jpg

  21/09/2017 – S'ha suprimit una plaga de termites i ara cal reformar la coberta.

  A punt de complir 150 anys d'existència, part del Teatre Zorrilla està sent aquests dies remodelat. L'Ajuntament escomet obres a l'accés des del carrer del Mar, tancat des de fa anys, per tal de poder recuperar la mítica entrada a tocar del principal vial per a vianants del centre de la ciutat.

   

  Els treballs estaven inclosos al Pla Recupera, el primer paquet d'inversions urgents del mandat, i suposen un cost d'uns 160.000 euros. Es va detectar una plaga de termites a les bigues d'aquest espai que servei com a sortida d'emergència i el govern va decidir posar-hi remei. Després de posar-se d'acord amb dos propietaris més dels locals de l'entorn, aquest estiu s'han dut a terme treballs per combatre aquesta plaga i recuperar l'estructura.

   

  Desgraciadament, quan els tècnics han començat aquests dies a revisar l'espai per iniciar la remodelació i la posada estètica a punt, s'ha constatat que existeix una afectació a la coberta, i que requerirà una obra més costosa i dilatada. “Ara hem de tornar a posar-nos d'acord amb els altres propietaris per arreglar la taulada, abans d'enllestir el passadís i rehabilitar la façana de carrer del Mar”, explica la regidora de Cultura, Laia Sabater.

   

  De moment no hi ha data de finalització, atès que s'està elaborat el projecte d'obra i fixant el pressupost exacte. No obstant, avança Sabater, els 160.000 euros inicials podrien arribara cobrir tots els treballs necessaris.

   

  En qualsevol cas, la responsable de Cultura esclareix que tot plegat no servirà perquè aquesta torni a ser una entrada al teatre, ja que col·lapsaria carrer del Mar i caldria fer més obres per afegir-hi taquilles, per exemple. L'accés principal continuaria sent des de Canonge Baranera, però aquest espai recuperat podrà servir per desenvolupar activitats relacionades amb el teatre, com ara xerrades, col·loquis o esdeveniments vinculats, per exemple, amb Filmets.