Retiren part del cablejat elèctric aeri de la Serralada de Marina

  0
  41
  Linia Can Ruti.jpg

  28/11/2017 – Endesa té com a objectiu final integrar la xarxa elèctrica dins l'entorn natural amb línies subterrànies.

  Endesa ha finalitzat recentment els treballs de desmantellament d’un tram de 340 metres de cablejat aeri al Parc de la Serralada de Marina de Badalona. L’objectiu final d’aquesta actuació és racionalitzar i integrar, de manera gradual, la xarxa elèctrica dins d’aquest entorn natural. A més, de retruc es millora de la qualitat del servei als 1.255 clients de la població.

   

  Els treballs, que s’han realitzat amb l’ajuda d’un camió grua, suposen la retirada de la línia aèria, set suports de fusta i un de metàl·lic que es troben ubicats al costat de la carretera de la Costa Brava, a la cruïlla amb la carretera de Can Ruti, a Badalona. Aquestes feines suposen l’eliminació tant de l’impacte visual com del risc d’electrocució per les aus que habiten o passen en el seu recorregut migratori pel parc.

   

  Per fer possible aquesta actuació, s’ha hagut de posar en servei una línia subterrània que surt de la subestació de Can Ruti i l’interruptor de mitjana tensió, que el connecta a la xarxa de distribució. A més, els treballs finalitzaran amb la renovació del centre de transformació on arriba la nova línia. En total aquesta actuació suposa una inversió de més de 45.000 euros.