200 cantaires de corals de gent gran ofereixen un concert olímpic

  0
  Foto 26-11-17 18 42 27.jpg

  27/11/2017 – En la quarta edició de la Trobada de Corals de la Gent Gran de Badalona, on també s’ha sumat Sant Adrià de Besòs.

  Onze corals de les ciutats de Badalona i de Sant Adrià de Besòs s’han unit aquest diumenge, 26 de novembre, al Teatre Blas Infante per oferir un gran concert amb motiu de la Trobada de la Unió de Corals de la Gent Gran de Badalona, que enguany ha arribat a la quarta edició.

   

  En total van passar per l’escenari 200 persones, el qual cada formació va interpretar dues obres de repertori de compositors d’arreu del món, com ‘Mare vull ser pescador’, ‘Hallellujah’ de Lenoard Cohen, ‘Abril 74’ de Lluís Llach, ‘Volare’ de Domenico Modugno o ‘La Barca xica’ de Josep Maria Rotglan. En concret van participar les corals de Can Canyadó, Sant Roc, Nova Lloreda, Congrés, Morera, Can Mercader, Joan Valera, Sant Crist i Pep Ventura i, per part de Sant Adrià de Besòs, Joan Fiveller i Sant Joan Baptista.

   

  A més, la trobada va guardonar amb la Font de la Rambla a les corals de la Morera i Pep Ventura pels seus 25è aniversari; a Albert Llausí, com a director emèrit d’algunes corals badalonines, i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau. A més, van ser reconeguts als cantaires amb més recorregut i antiguitat.

   

  L’acte va estar dedicat als Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992, on Badalona va ser subseu. Per això, les cançons ‘Fem camí’ i ‘Amics per sempre’ van clausurar la trobada amb veus de diverses corals.

   

  Per la seva part, el director de la Unió de Corals de la Gent Gran, Bruno Nájera, va destacar que els Jocs Olímpics de Barcelona van ser “un esdeveniment on Badalona va guanyar valors culturals i socials, amb el qual hem donat exemple internacionalment, com ho estem fent amb aquesta trobada”. Mentre que l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va ressaltar que “cantar emociona i ens ajuda a pensar i conèixer a les persones, i corals com les que tenim a la ciutat són espais especials per combinar veus i ens dóna la possibilitat de recordar cançons de la infància i d'aprendre de noves".