Reunió Ajuntament-Generalitat per reactivar el camp de futbol americà de la Colina

  0
  Captura de pantalla 2017-01-24 a la(s) 18.19.47.png

  24/01/2017 – Demà, representants del consistori s’han de reunir amb Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, per sondejar com està la situació.

   

  El 2010, l’anunci de la concessió d’una subvenció de la Generalitat de més de 444.000 euros a l’Ajuntament de Badalona per a la construcció d’un centre de tecnificació de futbol americà va ser rebut com una gran notícia pels Badalona Dracs.

   

  Aquest equipament, planificat al barri de Puigfred, havia de complementar el camp de futbol americà que els Dracs han reclamat des de fa una munió d’anys. Just al costat del Pavelló de la Colina hi ha un terreny abandonat que abans havia estat un camp de futbol. És en aquest terreny municipal dedicat a equipament esportiu on es va preveure l’edificació de totes aquestes instal·lacions.

   

  Més de sis anys després, el projecte continua sense fer-se efectiu. Segons ha pogut saber aquest diari, demà hi ha una reunió prevista entre representants de la regidoria d’esports i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat. En principi, ens confirmen que Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, hi ha d’assistir.

   

  Acompanyant la regidora d’esports de Badalona, María Gallardo, hi anirà Rafel Niubó, antic Secretari General de l’Esport. Per part del Consistori es busca un objectiu molt clar: reactivar el projecte i demanar suports a la Generalitat, a la Diputació i al Consell Comarcal per assolir el finançament necessari.

   

  El govern, però, no vol que aquests contactes inicials generin cap expectativa, perquè de moment només són això: contactes. L’Ajuntament entén que els Dracs estan cansats de promeses i que no és moment per fer volar coloms abans d’hora. L’únic que es deixa clar és que s’està treballant per recuperar el projecte i aconseguir, finalment, que Badalona compti amb una instal·lació de referència que també pugui ser utilitzada per la Federació Catalana de Futbol Americà.

   

  Els detalls del projecte

   

  En el seu moment, es va calcular un cost de 2.5 milions d’euros per a la totalitat de la instal·lació. Cal convertir l’antic camp de futbol de la Colina en un terreny de joc de futbol americà, fer-hi grades i aixecar un centre de tecnificació de diferents plantes que tingui gimnàs, aules i oficines.