Ricard Palou: “Crec que l’afició s’ha sentit més partícip del dia a dia del club”

  0
  55dbfbe9797be0fceff51a192c47fd75.jpg

  26/06/2015 – El conseller de l’àrea de comunicació del FIATC Joventut valora les millores que ha efectuat el club en aquest camp.

   

  Durant aquesta temporada, la Penya ha intentat acostar-se més a la seva massa social a través de diferents eines de comunicació corporativa. Els acords amb el Tecnocampus de Mataró i amb la Universitat Ramon Llull de Barcelona han permès que diferents estudiants poguessin integrar-se dins de l’organigrama del FIATC Joventut per reforçar l’àrea de comunicació de l’entitat.

   

  Ricard Palou, membre del consell del Club Joventut SAD, valora amb nota el pas endavant que ha efectuat el club en l’àmbit de la comunicació, tot i reconèixer que encara estan “a mig camí”.

   

  “El repte que ens marquem és modernitzar encara més la comunicació del club. Abans, clubs i institucions separaven molt els mitjans de comunicació del públic. Ara això ha desaparegut”, declarava Palou a aquest diari.

   

  El conseller de l’àrea de comunicació del FIATC Joventut destacava com la Penya “ha volgut potenciar molt l’aspecte audiovisual”, rebent la col·laboració dels estudiants del Tecnocampus de Mataró.

   

  “La veritat és que els nois que ens han vingut a ajudar han vingut molt motivats. Compleixen una premissa bàsica. Els hi agrada el bàsquet. Nosaltres els hem donat molta autonomia. Crec que han pogut deixar fluir la seva inspiració”, reconeixia Ricard Palou.

   

  Al llarg d’aquesta temporada, el FIATC Joventut ha experimentat un increment substancial dels seus seguidors a les xarxes socials. Al juliol del 2014, la Penya comptava amb 15.884 followers a Twitter, els quals s’han multiplicat fins als 19.900 actuals. A Facebook, els likes també han augmentat (de 8.056 a 9.551).

   

  Aquestes dades fan pensar que la massa social ha vist amb bons ulls els continguts audiovisual elaborats pel FIATC Joventut.

   

  “Vull pensar que l’afició sí que s’ha sentit més partícip del dia a dia del club. Alguns vídeos, com la presentació de Mallet, es van viralitzar bastant. L’objectiu és consolidar un canal perquè la gent senti la Penya a prop en cada moment”, assegurava Ricard Palou.

   

  Tot i tenir “pressupost zero” per invertir en comunicació, el FIATC Joventut segueix “tirant d’imaginació” per continuar millorant. De cara a la pròxima temporada es volen mantenir els acords amb Tecnocampus i Blanquerna. A més, Ricard Palou ens presenta algunes de les ‘noves’ idees pel curs vinent.

   

  “He pensat en obrir la participació als socis, penjant els seus blogs sobre la Penya al web. Volem crear comunitat. També hem de millorar en la interacció amb els aficionats quan aquests ens pregunten coses”, relatava el conseller del FIATC Joventut.

   

  Durant l’any vinent se seguiran fent vídeos sobre l’activitat esportiva i diària de l’entitat i fins i tot es buscarà “augmentar-ne la producció”. “També hem de potenciar un canal amb moltes possibilitats com és Instagram i treballar més el tema dels Vines”, explicava Ricard Palou.

   

  Per últim, la posada en marxa de la nova pàgina web ha de servir per “implicar a tots els departaments del club” a l’hora de fer-ne el manteniment. La plana web del FIATC Joventut ha de funcionar com “un punt de trobada de tothom”.