Robert salva un punt en el temps afegit

0
    33

29/10/2012 – L'extrem va fer menys amarg un partit destinat a accentuar la crisi del Badalona. Els de Càmara van igualar a darrera hora el gol que el Llevant havia aconseguit de penal al primer minut

Manolo Márquez va tenir un privilegiat ull clínic amb ell. Les lesions dels extrems la passada temporada van col·laborar a què l'ex tècnic escapulat se la jugués amb un juvenil d'aparença forta i treballadora. Robert va ser un recurrent titular ja la passada temporada. La seva progressió ha estat meteòrica. Avui, ja és el màxim referent ofensiu de l'equip. Ho ha aconseguit gràcies a la seva rapidesa i agilitat, a la seva obediència tàctica i a la capacitat per assumir tot el que se'l demana. És l'únic que fa patir a les defenses rivals per diferent i atrevit. Robert ja porta tres gols aquesta temporada, convertint-lo en el màxim golejador de l'equip. Ahir, contra el Llevant B, va ser determinant per l'empat. Ho va ser pel gol aconseguit en el minut 91; però sobretot, per haver estat el que més va inquietar la porteria llevantinista.

La cosa no va començar bé. Com si d'una extensió de les ratxes respectives es tractés, el primer minut del partit semblava decidit a determinar el signe final del duel. Andy va transformar un penal estrany comés per un defensa badalonina pocatraça i desorientada. El gol rebut va desconcertar un Badalona que ja arribava al compromís contra el filial del Llevant notablement pertorbat per la irregular trajectòria de les darreres setmanes. Els d'Albert Càmara sumaven amb el gol encaixat un problema més a la infinita llista de dificultats que venia arrossegant. El conjunt valencià, en canvi, va assentar-se convençut que el gol els havia de dur a la sisena victòria consecutiva. Van armar-se de tranquil·litat i seguretat per dominar. I de luciditat i expeditesa per crear perill contínuament. Al minut 8 va poder arribar el segon. Va ser la primera vegada que Roger i Marcos van trobar-se cara a cara. El desafiament el va guanyar el porter badaloní.

Posats a lluitar, el Badalona semblava que també tenia en contra al seu propi estadi. L'afició remugava d'impaciència i el marcador assenyalava cinc minuts més dels que eren, com apremiant a la reacció de l'equip local. A més, al 26' va lesionar-se Javi Moreno. Càmara va fer entrar a Méndez Canario esperant que el migcampista justifiqués per primera vegada la seva incorporació a la disciplina badalonina. En una situació en què el desnivellar el partit de manera coral era una quimera per un Badalona massa apàtic, el desequilibri individual va convertir-se en la opció. Un desequilibri individual personificat en Robert, que era l'únic amb voluntat i capacitat per canviar la tendència perdedora escapulada. Els de Càmara no encertaven en les passades decisives ni en les accions determinants. En canvi, el filial del Llevant jugava acomodat per la renda aconseguida i, a més, sabia com jugar amb els nervis locals.

En la segona meitat -possiblement després d'una bona arenga de l'entrenador- el Badalona va començar a reduir el domini visitant. Es veia a l'equip més animat i voluntariós. Es va començar a creure en l'empat, més per l'animositat i la voluntat que per la sensació real de perill. De fet, el Llevant B va tenir en diverses ocasions el 0-2. Marcos va ser determinant perquè els valencians no rematessin el matx. El Llevant va donar una passa enrere però sense renunciar al gol. Va ajuntar-se per prevenir accions d'atac fàcils del Badalona i va deixar passar els minuts.

La insistència badalonina no va desaparèixer amb l'arribada del tram final de partit. L'equip va tenir la pilota i va buscar el gol. Però les ocasions eren massa tendres. El porter llevantinista va intervenir entre poc i res. Però això no va desanimar el Badalona. I no va desanimar a Robert, qui al minut 91 va arrodonir el seu partidàs amb el gol de l'empat. D'haver durat una mica més, el Badalona s'hauria llençat per la victòria. El gol va donar ales als escapulats, però el temps restant va tallar-se-les de cop.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos; Ferrón, Gallardo, Pelegrí (Sobregrau, 58’), Bermudo; Xavi Muñoz, Javi Moreno ( Méndez Canario, 27’); Manolo Bueno, Bayón (Juanma, 55’), Robert, Gabri

Llevant B: Garabato, López, Mossa, Roger, Rosa, Provencio (Olaizola, 85’), Paredes, Selfa (Juanma, 62’), Morales, Andy, Moyano (Marín, 79’)

Àrbitre: Leo Ollo (col·legi navarrès). Grogues: Gallardo, Manolo Bueno, Bayón, Bermudo (Badalona); López, Provencio (Llevant B)

Gols: 0-1, Andy (penal) (minut 1); 1-1, Robert (minut 91)