El TCI més internacional (i badaloní) agafa una nova dimensió

  0
  76
  Manel Expósito

  La quarta edició del Torneig Cadet Internacional que organitza el CB Sant Josep no farà ben bé un pas endavant, sinó més aviat un triple salt mortal amb tirabuixó.

  En la competició d’enguany, el centre parroquial quedarà petit i tres edicions d’experiència són prou referència d’aprenentatge per a voler anar més enllà i fer-la encara més grossa. Tot es multiplica. Perquè aquest és el propòsit. Que a la ciutat del bressol del basquetbol s’organitzi una de les competicions nacionals de formació més ben parides.

  El nombre d’equips participants es multiplica: de 6 a 12. Així com les seus: el pavelló de l’ Olímpic gaudirà del torneig des d’aquest any, juntament amb el seu annex. El cartell de luxe és aquest: Joventut de Badalona, Bàsquet Manresa, FC Barcelona, Alba Berlín (Alemanya), FC Bayern (Alemanya), Tecnyconta Zaragoza, UCAM Murcia, Coosur Real Betis, UE Mataró, Lettera 22 (Itàlia), BBB i l’equip organitzador, el CB Sant Josep. El Diari de Badalona ha parlat amb el director esportiu del club parroquial, Ferran Laviña, per conèixer com s’organitza un torneig d’aquestes dimensions.

  “L’organització d’un torneig d’aquesta dimensió s’ha de preparar amb molta intensitat, amb moltes hores de dedicació al darrere i ara ja estem acabant de tancar els darrers serrells. Ho hem de fer tot molt bé. Tal com el club i la ciutat de Badalona mereix”, relata. Tot i això, sempre n’hi ha errors i punts a millorar.

  “Un dels hàndicaps que hem tingut ha estat el temps. Hi ha molta gent pencant i no tot depèn del Club: Ajuntament, allotjament, condicions als equips… tot això ens ha de servir d’experiència de cara al futur. Els errors són positius per poder millorar”. Aquesta edició en concret, es va començar a preparar a partir del mes de febrer/març. L’adhesió del pavelló de La Plana ha estat clau per poder multiplicar el nombre de participants. “Amb una única instal·lació era inviable tenir la participació de 12 equips. Les condicions són molt concretes. Multipliquem per tres el nombre de partits. De 9 a 24”, afegeix Laviña.

  A més a més, “el control econòmic és molt estricte i per aquest motiu hi ha equips que no accepten aquestes condicions. Per què no hi participa Real Madrid? Bé, és un equip que a tots ens agrada que vingui però aquest any també en tenim d’altres. Hem parlat amb equips que no han acceptat les condicions però ens ha quedat un torneig molt potent”.

  Participació BBB
  Entre les novetats més cridaneres tenim la participació d’una selecció de jugadors badalonins i que defensaran la Badalona Bàsquet Base, l’Associació que integra tots els clubs de basquetbol de la ciutat. “És una proposta de la Junta a la BBB perquè defensem que és un torneig del Sant Josep i que també dona prestigi al bàsquet de la ciutat. És una bona manera de col·laborar tots plegats”, justifica el director esportiu.

  Finalment, perquè la festa ja sigui total, s’instal·larà una Fan Zona a La Plana. El club ja ha promocionat el torneig a les xarxes socials amb un vídeo de presentació i el suport de Marquie Smith, campió del concurs d’esmaixades a l’ALL STAR de Copa Catalunya. Al Twitter del Diari de Badalona podreu seguir el desenvolupament del torneig amb els resultats i imatges dels partits. Molta sort a tots!

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí