Romeva, Mas i Junqueras batallen a Badalona el vot metropolità

  0
  IMG_8737.JPG

  17/09/2015 – Tres de les principals figures de Junts Pel Sí aterren a Badalona el mateix dia, tot i que no plegats, i es rodegen dels candidats locals i de l'exalcaldessa Maite Arqué, que ha demanat el vot per a la llista independentista.

  Junts Pel Sí va aterrar ahir a Badalona amb tot el seu arsenal a poc més d’una setmana del 27S. Ho va fer en dos torns: al matí, amb el president Artur Mas al Museu de Badalona, que va parlar sobre les pensions en un hipotètic estat independent, i  al vespre, amb el cap de llista, Raül Romeva, Oriol Junqueras i la vicepresidenta Neus Munté a una plaça de La Plana on s’hi van donar cita més d’un miler llarg de persones. Les principals figures de Junts Pel Sí es van rodejar dels candidats locals, Miquel Estruch i Mercè Rius,  de l’exalcaldessa socialista Maite Arqué, que va demanar el vot per al projecte independentista, i  l’escriptora Sílvia Soler, que va presentar l’acte.

   

  Romeva va fer ahir un crit al votant socialista desil·lusionat amb l’opció federalista: “Badalona és l’essència del que ha significat el socialisme constructor i revolucionari. Molts heu votat i pot ser tornareu a votar socialistes, però a molts se’ls hi ha acabat la paciència”. En aquest sentit, considera que la candidatura és “transversal”, que vol i necessita la independència i que sap i està preparada per fer-la possible. El cap de llista també va aprofitar el míting a Badalona per atacar Xavier Garcia Albiol i el PP: “Els únics que han trencat alguna cosa són els del PP, i això ho sabeu a Badalona. No podem estar d’acord amb un Estat al que li importa més la bandera i la centralització que les necessitats de les persones”.

   

  El líder d’ERC i número 5, Oriol Junqueras, avisà que les decisions preses ara “determinaran la resta de les nostres vides”. “El futurs dels nostres fills està millor en els governs espanyols que hem tingut fins ara o en les nostres? Hem d’assumir la responsabilitat de fer-ho nosaltres”.

   

  Estruch i Rius van fer una crida al vot el proper 27S, perquè, recorden, “no només cal guanyar”, es necessari, diuen, un “molt bon resultat”. “Convencem totes les persones del nostre entorn”. També van destacar Badalona com una ciutat inclusiva, que “no entén d’orígens, encara que alguns hagin volgut trencat la convivència per interès propi”.