Caçador d’oportunitats

  0
  _DGL8977.jpg

  17/09/2015 – El somni d’assolir l’èxit ha dut Ousmane Drame a viatjar per mig món; el FIATC Joventut és una nova etapa d’una llarga ruta iniciada a la República de Guinea.

   

  Conakry és una d’aquelles ciutats que representa a parts iguals la força i el caos de l’Àfrica negra. Amb més de dos milions d’habitants, la capital de la República de Guinea és el principal actiu econòmic del país, sobretot gràcies a l’activitat comercial que genera el seu port. Allà és on el destí va voler situar els Drame, la família de l’Ousmane.

   

  Abans de creuar l’Atlàntic per instal·lar-se als Estats Units, el pivot del FIATC Joventut passaria gran part de la seva infantesa a Guinea. Fins als onze anys, Drame viuria en un dels països més pobres del planeta; indret on l’esperança de vida frega els 60 anys. 

   

  Tot i ser un enamorat de Boston, l’Ousmane mai es permetria oblidar d’allà on ve. “Totes dues ciutats signifiquen molt per mi, però potser Conakry està una mica per sobre. Encara hi tinc molta família i, al cap i a la fi, és el meu origen. Té un lloc especial al meu cor”, explicava l’interior verd-i-negre en la seva primera entrevista com a jugador de la Penya.

   

  ‘Duresa’ és la paraula que Drame utilitza per definir la vida al seu país d’origen. Des de ben petit ha estat envoltat de successos difícils d’assumir; experiències que l’han convertit en un positivista extrem. Ousmane Drame perdria els seus pares en un accident de trànsit, quedant orfe amb només sis anys.

   

  “Va ser cosa del destí. Aquesta és la forma amb la que ho afronto. Déu els hi va preparar aquest destí als meus pares. Hi ha persones que van ocupar el seu lloc i els hi estic molt agraït. Per això sóc aquí avui”, expressava el pivot amb fermesa.

   

  Anys més tard d’aquest tràgic succés, la finestra de les oportunitats es començaria a obrir per l’Ousmane. Adoptat pels seus tiets i a punt de començar l’institut, els Drame decidirien fer les maletes i instal·lar-se a Boston, ciutat on ja hi vivia part de la família.

   

  “Solia anar als Estats Units de vacances. Per tant, ja sabia què m’esperava. Culturalment va ser un canvi important i em vaig haver d’adaptar a una forma de pensar diferent. Realment va anar tot ràpid. De petit era un nen bastant llest i vaig viure una transició menys dura de l’esperat”, reconeixia el pivot format a Quinnipiac.

   

  Tot i marxar cap al primer món, Ousmane Drame demostra tenir ben present quina és la gran força del seu poble, el guineà. “La majoria dels guineans et poden explicar històries que tu mai podries imaginar. Històries tristes i dures. No és fàcil viure en un dels països més pobres del món. Són gent molt forta, perquè han superat moltes adversitats. Els reptes que superen dia a dia els fan ser especials”, declarava a aquest diari.

   

  A Boston, però, els perills i les ‘distraccions’ típiques de Conakry es manifestarien en la serva versió nord-americana. Dorchester i Roxbury, dues de les barriades més perilloses de la ciutat, es convertirien en la nova llar de Drame.

   

  “Són barris bastant similars. Jo vaig intentar evitar ser un nen que trepitgés gaire el carrer. Era perillós fer vida al barri. Roxbury era la zona més delicada. Hi vaig conèixer a molta gent i això va ser bo per mi. Vaig fer amistat amb persones que no em forçaven a fer les coses que ells feien”, recordava en primera instància.

   

  “Mai em va passar res perquè la gent em coneixia, però sempre havies d’estar alerta per intentar evitar caure en algunes de les situacions que sempre passaven al carrer”, afegia Drame tot seguit.

   

  Segons el pivot verd-i-negre, la seva família tingué un pes important per tal d’evitar que, sent un adolescent, pogués caure en algunes de les “males temptacions” que l’envoltaven. “Eren molt estrictes amb mi i intentaven que no em fiqués mai en problemes de drogues o armes. Viure a Boston em va ajudar a saber diferenciar el bé del mal i a ser exigent amb mi mateix”, recalcava el jugador de la Penya.

   

  El bàsquet, el millor camí possible

   

  Un cop adaptat a la vida nord-americana, Ousmane Drame començaria a experimentar els seus primers contactes amb l’esport que l’ha convertit en un atleta professional. El seu creixement físic el va gairebé forçar a provar-ho, però seria el suport d’un entrenador el que acabaria encenent la flama definitiva.

   

  Cory McCarthy, tècnic de l’equip de high school de New Mission (Massachusetts), es convertiria en el mentor de Drame, sent la persona que supervisaria tota la seva evolució com a jugador. “Em va envoltar de bones persones i companys, em va ensenyar com jugar i com evolucionar com a persona al mateix temps”, recordava l’Ousmane amb emoció.

   

  “El vincle especial que tinc amb en Cory és que ell ha vist tota la meva transformació. He passat de no saber res del bàsquet a tenir un contracte a l’ACB. No hi ha moltes persones que puguin viure un procés tan increïble. Mai oblidaré totes les coses que va fer per mi. És un dels meus millors amics”, assegurava el pivot guineà.

   

  Quan va començar a jugar, Drame era un interior “dèbil, poc coordinat i sense mentalitat”. Fins i tot hauria d’esperar dos anys per poder entrar al roster definitiu de New Mission. Quan Cory McCarthy va passar a dirigir l’equip, l’Ousmane gaudiria de la seva oportunitat i, com ha fet sempre, no la deixaria escapar.

   

  “Tots els meus entrenadors han aconseguit convertir-me en una persona molt mentalitzada amb les coses que fa. Tots ells van tenir molta paciència amb mi, perquè jo vaig començar molt tard a jugar”, manifestava Drame.

   

  Després de dos anys d’entrenaments extrems i d’una temporada de preparació a la Marianapolis Preparatory School, Ousmane Drame podria fer el salt a la NCAA recalant a les files de la universitat de Quinnipiac, on cursaria els seus estudis de Business Major.

   

  “Ser honest, fer les coses bé i estar preparat per aprofitar les oportunitats que es presentin”. Aquesta és la filosofia de vida d’un jugador que se sent afortunat. “Les oportunitats que he tingut al llarg de la meva vida són inimaginables. Totes les coses que em passen les afronto com a part del meu destí. Del destí que Déu m’ha reservat”, deia amb convicció.

   

  Per Drame, fitxar pel FIATC Joventut ha estat “la millor decisió possible”. Al pivot l’han captivat “el club, els entrenadors i els companys” i el fa feliç notar que és una persona “valorada dins del grup”.

   

  Sobre els aficionats, Ousmane Drame també es mostra il·lusionat. “A mi m’han fet sentir que m’accepten i que d’alguna manera ja formo part d’aquesta comunitat i cultura. Això significa molt”, destacava el jugador verd-i-negre.

   

  Drame, seguidor del Barça de futbol i admirador de Leo Messi, vol convertir Badalona en un nou niu de somnis. “Arribar a l’èxit, escollir el bon camí i tenir ètica i moral”. Això desitja un jove per qui el destí sempre s’ha d’afrontar com una nova oportunitat per créixer; com un camí de perseverança.