Rubén Guijarro: “A la Copa hi haurà un ‘Welcome Pack’ per promocionar el turisme a Badalona”

  0
  Foto: David Grau.

  Badalona tornarà a organitzar una Copa del Rei 38 anys després de la seva darrera edició al municipi (temporada 84-85). Serà entre el 16 i el 19 de febrer de l’any 2023 a l’Olímpic, però també a altres subseus municipals de la ciutat.

  Tot i que encara resten 8 mesos abans d’iniciar-se la competició esportiva amb més impacte social nacional, l’alcalde Rubén Guijarro exposa les primeres pinzellades de l’esdeveniment. Seu de la Minicopa, Fan Zone, voluntariat, promoció de la ciutat, inversions…

  Quan es va començar a plantejar la idea d’organitzar la Copa del Rei?
  Quan vam tornar de la Copa de Granada, vam veure l’impacte que suposava organitzar una Copa. Ho vaig consultar amb veïns i l’allau de peticions va ser enorme. Badalona ho ha intentat diverses vegades i ara ho fem amb el suport de tot el teixit associatiu de la ciutat, no només l’esportiu.

  Hi havia preocupació?
  El repte era gran perquè competíem contra altres grans ciutat: Barcelona, Màlaga, Vitòria…capitals de província. Estem molt orgullosos perquè Badalona és una ciutat amb un potencial enorme. Tenim aquesta mancança hotelera, amb 700 places disponibles. Amb els Airbnb arribem a les 1.000 places disponibles. Esperem millorar la imatge de la ciutat a nivell extern i millorar la sensació interna perquè Badalona torni a ser una ciutat de referència.

  Quina és la distribució dels 2.7 milions d’euros d’inversió?
  Bàsicament, 1,7 milions d’euros és el cànon de la Copa, més IVA. Després tenim totes les activitats que s’organitzaran al voltant de la Copa i les necessitats tècniques que s’han de portar a terme per poder organitzar un esdeveniment com la Copa del Rei. Serà una gran festa i volem que Badalona llueixi durant aquesta organització.

  Quines són les seus de la Copa?
  La Copa es desenvoluparà a l’Olímpic. Segurament, el millor escenari que hi ha per veure bàsquet a Espanya. L’ACB ha valorat molt positivament el fet de tenir aquesta instal·lació de referència. La millor per veure bàsquet que hi ha ara mateix a Espanya.
  Pel que fa a la Minicopa, estem valorant tres escenaris diferents: Llefià, La Plana i Ausiàs March. L’Ajuntament manté contacte amb els tècnics de l’ACB i properament anunciarem quina és la seu d’aquesta Minicopa.

  Instal·lacions que necessiten una actuació municipal perquè puguin superar el vistiplau de l’ACB.
  La Copa ha de servir perquè hi hagi un punt d’inflexió a la ciutat i, sobretot, poder deixar en bon estat un parc d’instal·lacions esportives en què sumen 20 anys que no es fa inversió. Els veïns i veïnes necessiten millors instal·lacions.

  La Copa accelera aquesta actuació?
  Les nostres instal·lacions necessiten una inversió i, sobretot, una execució d’aquesta inversió. Fa dues dècades que no es fa i aquest govern i aquest alcalde té el compromís de donar-li la volta.

  Han començat les accions als pavellons?
  Ja estem treballant. No només en aquestes instal·lacions que tenen relació amb la Copa. Aquest esdeveniment ha de servir perquè totes les instal·lacions poliesportives estiguin a punt.

  Fan Zone
  Tot això s’està treballant amb l’ACB. Òbviament, l’Olímpic és el punt central de la Copa i allà s’ha de viure l’ambient d’aquest esdeveniment. La Copa arribarà a tots els districtes de la ciutat.

  Turisme i restauració
  Hi haurà un ‘Welcome Pack’ que es treballarà amb el departament de turisme. Es treballarà de manera molt estreta amb la restauració de la ciutat, amb l’oci de la ciutat, amb la gent de la cultura de la ciutat, amb la gent de l’esport de la ciutat…es constituirà la figura del voluntari de la Copa perquè tothom pugui viure la Copa de ben a prop. No només millorarà la imatge de Badalona sinó també la seva promoció econòmica. Les dades de Granada fixaven un retorn econòmic directe d’uns 10 milions d’euros i 11 milions de forma indirecta. La fita és arribar a aquestes xifres similars. Estem convençuts que el retorn econòmic serà molt més gran que la inversió que paguem.

  Referència logística
  La previsió és que hi hagi unes 25.000 persones al voltant de l’esdeveniment. Hem mantingut converses amb la ciutat de Granada i també amb les entitats de bàsquet de la ciutat perquè volem que també formin part. Seran les nostres ‘miniolimpiades’.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí