Rubén Guijarro, nou alcalde de Badalona

  0
  40
  Rubén Guijarro, nou alcalde de Badalona
  Rubén Guijarro, nou alcalde de Badalona

  Retrets, tensió i interrupcions impròpies en certs moments de les intervencions dels partits. El ple municipal de moció de censura ha deixat clara la fractura total que existeix en la classe política badalonina, quelcom que de ben segur no pot ser gens bo per la ciutadania. Per 16 vots a favor i 11 en contra, Xavier Garcia Albiol ha estat rellevat de l’alcaldia per Rubén Guijarro, qui encapçalarà ara un govern en minoria de 12 regidors amb Guanyem com a gran fiscalitzador.

  La vinculació d’Albiol amb una societat situada a Belize i les seves reiterades mentides l’han apartat de la Casa de la Vila. El ja exalcalde marxa prometent tornar el 2023 i acusant el nou govern de no tenir projecte per Badalona. “Nosaltres tenim dues coses que el nou govern no té. Un projecte i el suport dels veïns. Prefereixo quedar-me amb l’estima de la gent que no pas que la CUP em regali l’alcaldia”, ha assegurat Albiol.

  Guijarro, per la seva part, ha estat incisiu contra Albiol en la seva primera intervenció, però un cop proclamat alcalde ha volgut estendre la mà al líder del PP, convidant-lo a abandonar la crispació. “L’estabilitat institucional és imprescindible per tirar endavant projectes transformadors. Hem d’evitar que els murs divideixin la ciutat”, ha reivindicat. L’alcalde també ha assegurat que Badalona tindrà pressupost abans d’acabar l’any i que el nou govern començarà a treballar aquesta mateixa tarda fent les primeres reunions. Les primeres prioritats són: el pressupost, un nou contracte de neteja, la reconstrucció d’equipaments públics i implantar un nou model de seguretat.

  Guanyem, gran fiscalitzador

  Malgrat votar a favor de la moció de censura, Guanyem ha volgut demostrar des del primer minut que exercirà un rol fiscalitzador enorme sobre el govern. Nora San Sebastián ha reiterat que la idea de Guanyem era estar dins del govern per evitar la situació de minoria que el Consistori arrossega des de fa temps.

  Des de Guanyem s’afirma es garantirà l’estabilitat, però l’aprovació dels tràmits i els projectes de ciutat no serà tan àgil amb els seus regidors fora del govern. “El nostre vot d’avui no és un xec en blanc”, ha advertit Nora San Sebastián. Esquerrra, Badalona en Comú Podem i Junts han plasmat la seva intenció d’aconseguir que Guanyem se senti còmode en les negociacions per aprovar projectes de ciutat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí