Sàbat torna a l’ACB per la porta gran deu anys després

  0
  J01 JOV-CAN David Grau (14).jpg

  11/10/2015 –  El jugador del FIATC Joventut s’estrena a la lliga quallant una gran actuació contra l’Iberostar Tenerife (16 de valoració).

   

  Tornava a l’ACB després de 10 anys i ho va fer per la porta gran. Albert Sàbat no disputava un partit de Lliga Endesa des del mes de maig del 2005, quan va caure amb el Casademont Girona a Fontajau contra el Gran Canaria (83-88).

   

  En aquell duel, Sàbat disputaria un total de 20 minuts, en els quals anotaria 5 punts. Ahir, contra l’Iberostar Tenerife, el base de Llagostera necessitaria gairebé el mateix temps per quasi triplicar les xifres aconseguides el 2005.

   

  Amb 13 punts, 4 rebots, 2 assistències i un 16 de valoració, Albert Sàbat seria un dels principals referents del FIATC Joventut en el triomf que el bloc de Salva Maldonado sumaria contra l’Iberostar Tenerife (83-75). Tot i fer un gran partit, el jugador verd-i-negre destacaria la feina col·lectiva.

   

  “No em vull posar cap nota. El més important era guanyar i estar mentalitzat. Penso que era fonamental poder començar la temporada a casa amb una victòria. Portavem molt temps treballant per aquest partit”, declarava Sàbat un cop segellada la primera victòria de la temporada.

   

  Segons el base de la Penya, l’equip sortiria “millor que en els últims amistosos”, partits on l’equip “venia de fer alguns primers i segons quarts una mica fluixos”.

   

  La clau del primer triomf de la temporada seria, sens dubte, el fet de saber gestionar els moments de màxima tensió del duel. “Hem marxat dues vegades per més de deu punts, però l’Iberostar ha reaccionat i gairebé ha pogut remuntar. L’equip ha estat capaç d’aguantar en un moment delicat i per això s’ha acabat guanyant”, reconeixia Abert Sàbat.

   

  Valorant la bona estrena protagonitzada pels rookies nord-americans, Sàbat es mostraria satisfet amb la feina executada per joves com Paul i Drame. “Els he vist bé. Igual que em passa a mi, és difícil acoblar-se a una dinàmica nova d’un dia per l’altre, però jo els he vist bé; aportant coses a l’equip”, apuntava.

   

  “A l’inici ens ha costat una mica anotar, però a l’Iberostar també. Ens hem mantingut igualats fins que hem trobat la ratxa definitiva. Estic molt content. Tenia moltes ganes de jugar aquest primer partit, tot i que acabem de començar. Falta molta temporada i s’ha de seguir en la línia d’avui”, afegiria Sàbat per tancar la seva valoració del primer duel del curs.

   

  Després de deu anys, i amb un autèntic periple per la LEB Or, el nou base del FIATC Joventut torna a la Lliga Endesa amb ganes de gaudir. Sàbat ha treballat molt per poder gaudir d’aquesta oportunitat i, ara que la té, farà tot allò que calgui per aprofitar-la.