S’acaba la ratxa (92-87)

0
    21

20/05/2018 – El Divina Joventut no ha pogut allargar la seva ratxa victoriosa a Sant Sebastià. Ja sense res en joc, els badalonins han caigut davant del Delteco GBC per 92-87.

20/05/2018 – El Divina Joventut no ha pogut allargar la seva ratxa victoriosa a Sant Sebastià. Ja sense res en joc, els badalonins han caigut davant del Delteco GBC per 92-87 en un partit on, especialment en el tram final i en l’aspecte defensiu, s’ha notat la manca de tensió competitiva un cop assolida la salvació.
    Nico Laprovittola ha tornat a ser el millor de la Penya (16 punts, 9 assistències i 21 de valoració, però aquest cop no ha estat suficient. L’argentí, com la resta de l’equip, no ha acabat d’estar clarivident en l’últim quart, on els verd-i-negres han deixat escapar un partit que havien tingut controlat durant molts minuts. “Avui no hem estat la Penya dels darrers partits”, admetia Carles Duran al final del matx en declaracions a Ràdio Ciutat de Badalona, disgustat per no haver pogut regalar una victòria al nombrós grup d’aficionats verd-i-negres desplaçats en autocar fins a Sant Sebastià.
    El desenllaç no ha tingut res a veure amb els primers compassos del matx, on la Penya ha exhibit el bon to del darrer mes i mig. Fent circular bé la pilota i trobant bones posicions exteriors, amb Gielo fent mal des del triple i Birgander manant sota els cèrcols (el suec ha jugat tot i ser dubte per molèsties en un genoll), els verd-i-negres han obligat Porfi Fisac a aturar el partit ràpidament (7-16). Els bascos s’han posat en zona per intentar trencar el ritme dels verd-i-negres, però malgrat l’aparició de Van Lacke i la feina de Danny Agbelese sota els cèrcols (15 punts) no ho han aconseguit. La Penya ha pogut mantenir-se per davant fins al descans (41-46), gràcies a l'aportació de Laprovittola, Conger (14 punts avui) i Vidal, que ha reaparegut després d'uns partits sense jugar.
    En la represa el Divina Joventut ha tornat a obrir una escletxa en el marcador (57-64), però aleshores ha arribat una acció clau. Porfi Fisac s’ha encarat amb els àrbitres i ha acabat expulsat amb dues tècniques, però aquesta situació no ha jugat precisament a favor dels verd-i-negres, que han perdut el fil al partit i han encaixat un parcial de 12-1 (69-65). Richard, amb un triple, ha trencat momentàniament aquesta espiral negativa, però la Penya ja no ha pogut recuperar el control de joc, sobretot perquè defensivament ha fet massa concessions i en atac s’ha oblidat del joc col·lectiu. Aquí s’ha notat la manca de tensió competitiva fruit de tenir la feina feta i Kenny Chery (18 punts) ho ha aprofitat per liderar un altre parcial, de 10-1, que ja ha resultat definitiu (83-75).
    El matx contra el Delteco ha estat marcat també pel debut a l’ACB del jugador Asier de la Iglesia, afectat per l’esclerosi múltiple, que ha sortit de titular i ha jugat els tres primers minuts de partit. Els dos clubs i l'ACB s'han unit en aquesta jornada per conscienciar sobre aquesta malaltia i donar suport a la causa solidària #BailaconEM impulsada pel jugador.
    Dijous, contra l’Unicaja (20.30h), comiat de la temporada per homenatjar l'equip de Carles Duran en un Olímpic que s'ha d'omplir de gom a gom.