Salva Maldonado: “Això abans era impensable”

  0
  JOV-ZZA (13).JPG

  27/01/2015 – El tècnic del FIATC Joventut analitza la millora defensiva de la Penya i lloa la compenetració entre Demond Mallet i Clevin Hannah.

   

  Durant l’últim mes de competició, les prestacions defensives del FIATC Joventut han millorat de forma ostensible. L’equip verd-i-negre ha passat d’encaixar una mitjana de 78 punts a rebre’n només 66.5 en cada partit. Això ha provocat que la Penya ho hagi guanyat tot durant el mes de gener.

   

  “El nostre nivell defensiu ha augmentat molt. Hem pogut guanyar partits sense estar especialment encertats”, declarava Salva Maldonado un cop finalitzat l’entrenament matinal de l’equip.

   

  El tècnic adrianenc recordava com, en l’últim mes, “cap equip ha passat de 70 punts contra nosaltres. Això abans era impensable. Sempre havíem de guanyar anotant més de 80”.

   

  Continuant amb l’anàlisi de la millora defensiva, Salva Maldonado ha deixat clar que el FIATC Joventut “ha de seguir treballant aquests aspectes i seguir sent fidel a la nostra forma d’entendre el bàsquet; que és anotar”.

   

  Directors ben avinguts

   

  Fins al moment, l’aposta que el club ha fet de contractar a dos bases americans està sortint rodona. Sobretot en el cas de Clevin Hannah, ja que Demond Mallet comptava amb un passat a Badalona que el convertia en garantia.

   

  “Hannah ha acceptat molt bé el seu rol dins del grup. No té els minuts que tenia en altres equips, però igualment se sent important. Sap que tindrà moments per posar en pràctica el seu bàsquet. Crec que s’ha complementat bé amb en Demond”, apuntava Salva Maldonado.

   

  “Són dos bases anotadors, però tenen una forma diferent d’anotar. Hannah té punts i assistències a les mans. A més, ha fet un pas important a nivell defensiu. És un bon noi i s’ha integrat bé dins del grup”, afegia el tècnic adrianenc.

   

  De moment, el FIATC Joventut només té “bones notícies amb el tema dels bases”, ja que “és molt difícil que tots dos estiguin molt malament” en un mateix partit.

   

  Calendari i pròxim rival

   

  Sent conscients que han pogut competir contra tots els adversaris amb qui s’han enfrontat, la Penya opta per no fer distincions entre els rivals, tot i les diferències pressupostàries que imperen a la Lliga Endesa.

   

  “A la primera volta, quan estàvem amb un balanç de 2/2, ens venia l’Unicaja i el Barça i es podia pensar: ‘Mare meva quina una ens ve’. No va ser així. Vam sortir a competir i ara no ho farem diferent. Som conscients de la dificultat del calendari”, recordava Salva Maldonado.

   

  El pròxim rival del FIATC Joventut, el Movistar Estudiantes, “ha canviat algunes coses”, segons la visió de l’entrenador verd-i-negre. “Han fitxat a Pietro Aradori en la posició d’aler i a la primera volta contra nosaltres tampoc va jugar Slokar. A més, han recuperat a tots els lesionats i han aconseguit ser un equip estructurat. A la seva pista estan sent molt sòlids i han trobat l’equilibri i la confiança”, declarava el tècnic de la Penya.

   

  Parlant de l’estil dels col·legials, Maldonado repassava com la tipologia de joc d’Estudiantes “és totalment oposada a la nostra”. “Mirarem de trobar el ritme que ens afavoreixi més. És un equip de cinc contra cinc i que està còmode tirant de sistemes”, apuntava el tècnic adrianenc.