Salva Maldonado: “Hem d’estar al costat dels joves que comencen”

  0
  35
  Salva-Maldonado-Fiatc-Joventut-FCBQ_ARAIMA20141027_0249_12.jpg

  24/11/2014 – El tècnic del FIATC Joventut qualifica “d’il·lògic” el nou sistema d’adaptació dels itineraris formatius dels entrenadors de bàsquet proposat per la Generalitat.

   

  Si alguna cosa caracteritza Salva Maldonado és la seva predisposició a opinar sobre tot tipus de qüestions. Un cop finalitzat el partit entre la Penya i el Baskonia (83-82), l’entrenador verd-i-negre va atendre als mitjans de comunicació a la sala de premsa de l’Olímpic.

   

  A banda de valorar el triomf del seu equip i el desenvolupament del duel, Maldonado no va tenir cap problema a l’hora d’opinar al voltant de la polèmica que en els darrers dies ha sacsejat la Federació Catalana de Bàsquet. Parlem de l’adaptació dels itineraris formatius dels entrenadors catalans proposada pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

   

  “Primer m’agradaria assabentar-me bé de tot. Sí que tinc constància del problema perquè hi ha entrenadors dins de la meva família”, va afirmar en primera instància un prudent Salva Maldonado.

   

  Tot seguit, però, el tècnic del FIATC Joventut va entrar de ple en el debat, oferint la seva visió sobre la problemàtica que poden patir milers d’entrenadors del país. “Crec que la resposta del col·lectiu i de l’associació seran les adequades. Evidentment el meu suport el tenen tots. Jo també sóc entrenador i segurament ara no podria entrenar a un júnior”, afirmava Maldonado, qualificant “d’il·lògica” aquesta situació.

   

  L’entrenador de la Penya espera que les parts implicades “facin servir el cap” i que es pugui arribar “a un acord per donar temps als entrenadors perquè es pugui regularitzar tot”.

   

  “El tema de la data límit de l’u de gener del 2015 és com una bomba. Crec que ha fet molt mal”, va valorar Salva Maldonado durant la roda de premsa post partit. “Quan un entrenador que es dedica en cos i ànima a l’esport que més li agrada i li diuen que està d’il·legal, doncs home, entenc el sentiment dels companys i estic amb ells”, va afegir el tècnic adrianenc.

   

  Salva Maldonado va deixar ben clar quin ha de ser el rol dels entrenadors professionals davant d’aquesta problemàtica. “Els veterans hem d’estar al costat dels joves que ara comencen i que lluiten cada dia”, va recalcar. “Els entrenadors de base tenen el meu suport”, va dir per acabar el tècnic de la Penya.