Salva Maldonado: “Hem mostrat les nostres armes des del principi”

  0
  DSC_0209.JPG

  02/11/2014 – Salva Maldonado ha fet molt èmfasi en la fórmula que el FIATC Joventut ha utilitzat per sumar un triomf històric avui al Palau (82-83).

  L’eufòria dels jugadors de la Penya després de guanyar el derbi contra el Barça s’ha desfermat a la pista. En roda de premsa, Salva Maldonado s’ha mostrat més moderat, tot i que l’alegria segur que anava per dins.

  “Al marge del resultat, que ha estat un cara o creu, s’ha vist un bon partit de bàsquet. Cap dels dos equips ha especulat”, apuntava el tècnic de la Penya per començar la seva valoració del partit.

  “S’ha vist una primera part molt ofensiva. El nostre segon quart ha estat molt bo. Hem aguantat bé al tercer i a l’últim, quan semblava que fins i tot podíem marxar, el Barça ens ha remuntat”, afegia Maldonado.

  L’entrenador adrianenc ha destacat com el FIATC Joventut ha tingut “l’encert i la determinació per aguantar fins al final” i ha volgut reconèixer el rol important que ha desenvolupat l’entitat des del seu naixement. “Guanyar 700 partits denota que el club porta molts anys lluitant”, ha afirmat Salva Maldonado.

  El tècnic ha revelat sentir-se feliç pels seus jugadors, ja que “han fet una gran tasca”. “És un partit guanyat, però per nosaltres és important, perquè feia molt temps que el club no guanyava aquí”, ha reconegut també Maldonado en sala de premsa.

  L’anàlisi del rival

  L’entrenador adrianenc també ha donat la seva opinió del joc que ha desenvolupat el FC Barcelona, el rival d’avui del FIATC Joventut.

  “Al Barça l’he vist bé. Quan juga malament també t’exigeix molt, però avui crec que no ens ha entregat res. No hem seguit la tàctica del conill. Hem mostrat les nostres armes des del primer moment. Té doble mèrit, perquè normalment quan li guanyes els primers 20 minuts al Barça ho acabes pagant”, ha comentat Maldonado.

  Noms propis

  Sens dubte, Sitapha Savané, Clevin Hannah i Goran Suton han estat els protagonistes del duel per part badalonina. “Suton, Savané i Hannah no van acabar contents amb el partit que van fer contra l’Obradoiro. Avui tots tres s’han reivindicat”, ha declarat Maldonado.

  Segons el tècnic del FIATC Joventut, “la primera part de Savané ha estat espectacular. Hannah l’ha seguit amb cistelles de mèrit creades per ell. Suton ha aparegut per fer feina que no es veu a l’estadística, a banda de les dues cistelles finals”.

  Lectura dels primers duels

  Dels cinc primers partits jugats fins ara, la Penya s’ha mostrat més còmode en els duels jugats a domicili i contra rivals de molta entitat (CAI, Madrid i Barça) que contra conjunt de la seva lliga (Estudiantes i Obradoiro).

  “Podem competir amb qualsevol, però juguem més còmodes quan el rival és superior i vol jugar-nos de cara. En els partits de casa, quan el rival intenta que la Penya no jugui com sap, doncs es costa més”, ha assegurat Salva Maldonado al Palau.