Salva Maldonado: “Intentarem recuperar la confiança plena”

  0
  29
  DSC_0003.JPG

  17/02/2015 – L’entrenador del FIATC Joventut ha parlat davant dels mitjans de comunicació abans de marxar cap a Gran Canària per disputar la Copa del Rei.

   

  La pista central de l’Olímpic ha acollit avui el media day previ a la Copa. Jugadors, cos tècnic i part del consell d’administració han atès a la premsa per analitzar l’actualitat verd-i-negre i valorar com arriba l’equip a aquesta màgica competició.

   

  “Després de dos mesos molt bons i d’aconseguir l’objectiu de la Copa, és cert que hem baixat el nivell. Dins d’una temporada és normal tenir aquests moments, però a nosaltres ens ha coincidit amb la Copa”, deia Salva Maldonado, encetant la ronda de preguntes.

   

  “Venim d’una patacada forta, però cal afrontar la situació. Canviar el xip i veure la Copa com un premi. Ho hem lluitat molt durant la primera part de la temporada, tot i que és cert que no hi arribem en el nostre millor moment”, afegia l’entrenador verd-i-negre.

   

  Maldonado s’ha mostrat molt sincer durant la seva compareixença, explicant la realitat d’un equip que ha “d’intentar retrobar el camí de la victòria”. La derrota soferta fa uns dies contra el Barça (61-99) no ha de ser un indicador fiable del joc real de la Penya, però sí que ha de servir com a avís. 

   

  “És una situació real d’un equip gran que juga molt bé i d’un equip no tan gran que ho fa molt malament”, ha comentat Salva Maldonado. Segons l’entrenador adrianenc, el FIATC Joventut ha “baixat una mica a nivell físc”. “Comencem a tenir problemes amb els veterans en el dia a dia. Segurament també hem patit aquest moment de descompressió després d’aconseguir el repte de la Copa”, afegia Maldonado.

   

  Tot i l’augment de les dificultats, la Penya “ha demostrat que pot ser competitiva davant totes les adversitats”. La clau, segons Salva Maldonado, és “fer un punt i a part”. “Després de l’entrenament d’aquesta tarda, ens tornarem a trobar, farem bàsquets i tornarem a gaudir jugant”, relatava el tècnic del FIATC Joventut.

   

  Continuant amb l’anàlisi de la situació de l’equip, l’entrenador adrianenc ha valorat positivament el fet que els jugadors encara estiguin tocats, després de perdre el derbi.

   

  “És bo que l’equip estigui afectat després d’una ensopegada forta. Intentarem recuperar la confiança plena en el primer partit de Copa”, ha comentat Salva Maldonado.

   

  Un rival difícil

   

  Jugant com a local i amb totes les institucions al darrere, l’Herbalife Gran Canaria pot ser el gran tapat d’aquesta Copa del Rei. El tècnic del FIATC Joventut parla en aquests termes de la difícil situació que haurà de superar la Penya si es vol ficar a les semifinals.

   

  “Juguem en camp contrari i les dificultats són màximes. Però nosaltres hem de buscar la nostra embranzida en el primer partit. Seria temerari pensar en més enllà”, apuntava.

   

  “El Gran Canaria s’ha posat un punt de favoritisme. Les institucions, almenys, van dir que organitzaven la Copa per guanyar-la”, seguia Maldonado.

   

  “Tenen a un jugador determinant com Tavares i homes com Báez i Newley treballen molt bé. Són un equip compensat, amb un bon entrenador i amb molta experiència”, reconeixia en darrer terme el tècnic verd-i-negre.