Salva Maldonado: “L’Iberostar és un equip solvent”

  0
  MG_1574.jpg

  23/12/2014 – L’entrenador del FIATC Joventut afirma que la dificultat dels partits no recau en el potencial del rival, sinó en com la Penya és capaç de jugar.

   

  Si l’equip funciona i és fidel al seu estil, l’adversari és secundari. Aquesta temporada ja ha quedat demostrar en diverses ocasions com el principal enemic del FIATC Joventut pot ser ell mateix.

   

  Quan l’activitat defensiva és elevada, el conjunt de Salva Maldonado adopta una velocitat de creuer difícil d’aturar. Qualsevol rival pot ser vulnerable contra els badalonins, màxima que també es pot complir a la inversa.

   

  “M’alegra que l’equip tingui aquesta xifra de victòries. Guanyar set dels últims vuit partits indica que passem per un bon moment. La realitat és que estem competint bé”, reconeixia Salva Maldonado abans de l’entrenament matinal d’avui.

   

  Pel tècnic de la Penya, ara no és moment “d’adormir-se”, ja que l’equip té competició aquest diumenge. “Les coses del passat, doncs sempre queden per les estadístiques o per les comparacions. Això està bé perquè durant la setmana es parli de l’equip, però em preocupa més pensar en el rival”, valorava Maldonado sobre les comparacions amb aquell Joventut 2007/2008 que va ser cap de sèrie i va acabar guanyant la Copa del Rei.

   

  Sobre les opcions de ser caps de sèrie, Maldonado és ben clar: “Tot depèn dels partits que guanyem. Ara estem al grup dels caps de sèrie. Si podem mantenir el ritme i guanyar partits, doncs serem caps de sèrie. Si perdem algun partit, doncs no ho serem, i si els perdem tots potser ni entrem a la Copa. És tan senzill com això”.

   

  Una de les metodologies de treball que més està funcionant a Badalona és la de pensar sempre en els teus ‘problemes’ abans que en les virtuts del veí. Salva Maldonado afirmava avui que els partits “es fan difícils no pel nom del rival sinó per com demostrem nosaltres que podem jugar”. Tot i així, el tècnic verd-i-negre reconeixia que, quan hi ha tan poca distància en els resultats, “al final la tendència es pot girar”.

   

  Analitzant el pròxim rival a la lliga, l’Iberostar Tenerife, Salva Maldonado parlava d’un “equip solvent”. “Fa molt temps que juguen junts. Mateix entrenador i mateixos jugadors. Això, evidentment, té coses bones”, afirmava l’entrenador adrianenc.

   

  “El joc interior de l’Iberostar és potent, amb dos jugadors que ara mateix estan a la part alta de la valoració de la lliga. A més, també disposen de dos bons bases”, valorava també Maldonado.

   

  Pel tècnic de la Penya, les feses de Nadal no hauria d’afectar el rendiment de la plantilla. “El Nadal serà igual per a tothom. Serà una setmana atípica, però això no hauria d’afectar el joc. L’any passat, estar 15 dies sense competir, sí que va afectar. Haurem d’anar més per feina, prioritzant aspectes nostres i del rival”, ha comentat Salva Maldonado.