Salva Maldonado: “Tenim alguna arma més en defensa”

  0
  salva-maldonado-1444125228057.jpg

  10/11/2015 – L’entrenador del FIATC Joventut analitza com arriba el seu equip al duel de planters contra el Movistar Estudiantes després de vèncer el CAI.

   

  La victòria sumada diumenge passat a l’Olímpic (71-70) ha fet que la Penya signi el seu millor inici de temporada des que Salva Maldonado va aterrar a la banqueta del club verd-i-negre. Quatre triomfs i una sola derrota a la Fonteta és el balanç que acredita el bloc badaloní després de les cinc primeres jornades de competició.

   

  “El quatre de cinc és irrefutable, però després entraríem a valorar les condicions i el calendari. Contra el CAI no es va jugar bé, però es va treballar i es va guanyar el partit des de la defensa”, declarava Salva Maldonado abans d’iniciar la sessió matinal d’avui.

   

  Segons l’entrenador adrianenc, l’equip “està una mica millor que l’any passat pel que fa a la defensa”, aconseguint disposar “d’alguna arma més” per aturar els atacs dels rivals.

   

  Tot i la bona dinàmica de resultats, Maldonado no vol que l’entorn es deixi envair per l’eufòria. Ni ell ni el grup deixaran que això passi, ja que la plantilla és perfectament conscient que les derrotes poden arribar en qualsevol jornada.

   

  “Contra el CAI vam estar erràtics, tal com preveiem, fent males execucions i donant molt poques assistències tot i ser un equip solidari. Tenim molta feina per endavant. Quan la lliga ens posi al davant rivals molt complicats o comencem a tenir lesions com aquesta setmana, l’equip patirà”, reconeixia el tècnic.

   

  El pròxim rival

   

  El FIATC Joventut s’enfronta dijous a un Movistar Estudiantes que només ha pogut guanyar un partit en les cinc jornades inicials, tot i oferir moments de bon joc. El bloc col·legial ve de perdre contra el Real Madrid (75-80), tractant de tu a tu al vigent campió de lliga i d’Europa.

   

  “Estudiantes ha tingut lesions i està intentant reconduir la plantilla, donant protagonisme als més joves. Viuen un moment complicat després de perdre en quatre de les primeres jornades. Per ells, jugar contra nosaltres suposa un partit definitiu”, recalcava Salva Maldonado.

   

  L’entrenador de la Penya té clar que, per guanyar al Palacio, l’equip “ha de competir a un nivell més alt que el dia del CAI”. Si això no passa, la derrota està “assegurada”.

   

  Maldonado entén que el Movistar Estudiantes “encara no té la pressió que t’exigeix la classificació i juga amb la valentia característica dels joves”. Rookies com Brizuela estan a bon nivell, mentre que jugadors amb més experiència com Jaime Fernández i Juancho Hernangómez han fet un pas endavant.

   

  “Brizuela va fer un partit espectacular a Tenerife i l’altre dia Jaime Fernández també va estar molt bé. Això t’ho donen els jugadors joves a vegades. Juancho Hernangómez ja és un jugador que s’està consolidant. Podríem parlar que és la revelació”, afirmava Salva Maldonado en la prèvia del partit.

   

  Pont aeri verd-i-negre i col·legial

   

  En un intent per protegir el seu bàsquet base, FIATC Joventut i Movistar Estudiantes han acordat crear una fundació comuna per potenciar la seva principal arma: les categories de formació. Demà a Madrid, les dues entitats presentaran al costat de Miguel Cardenal, president del CSD, la nova fundació que han creat.

   

  “Si hi ha dos clubs referents a nivell de formació, aquests són la Penya i l’Estudiantes. Després tenim els clubs de futbol que compren jugadors i també ho intenten, més com a negoci que no pas per convenciment”, defensava Salva Maldonado.

   

  El tècnic espera que aquesta iniciativa pugui donar “algun rendiment” a l’entitat i que “atregui les empreses”. “Nosaltres no deixem de ser la gent que treballa per mantenir viu el producte nacional”, afegia per acabar la seva compareixença.