Sans i Alonso lideren el despertar d’Espanya (60-69)

0
    29

08/07/2015 – El menorquí salva els mobles de la selecció espanyola després d’una primera part fluixa i el malagueny apareix a la represa per acabar de tombar a Rússia.

La manca total d’encert marcaria l’inici de partit d’una U20 accelerada, erràtica i generant poc joc col·lectiu. Durant el primer quart, Espanya xocaria en tot moment contra la defensa russa, molt atenta als canvis i a l’hora de realitzar ajudes.

Un revers d’Alberto Abalde inauguraria el marcador després de dos minuts sense cistelles (0-2), però Rússia sabria reaccionar amb un parcial de 8 a 0. Alexander Gankevich agafaria el timó del bloc soviètic, el qual exerciria un domini clar durant tot el primer acte (16-6).

Amb un triple de José Nogués, la U20 semblaria despertar (16-9), però l’equip de Paco Redondo seguiria patint massa per anotar. Abalde no tenia el seu millor dia i Rússia aconseguia produir en cada atac, forçant faltes en penetracions massa còmodes (21-9).

Les dificultats d’Espanya per tancar el rebot farien que Juancho Hernangómez hagués de sortir per actuar de pivot durant uns instants. Tot i aquest canvi tàctic, seria l’aparició d’Agustí Sans la que faria reaccionar a la selecció espanyola. Dos triples del base menorquí i una assistència de camp a camp cap a Juancho Hernangómez retallarien la diferència en el marcador (23-17), forçant el temps mort soviètic.

L’aportació de Sans seguiria creixent amb el pas del temps, sent clau en defensa i donant una última assistència a Alberto Martín perquè el base convertís el triple que situava novament per davant a la U20 després del 0 a 2 inicial. Espanya marxaria al descans un punt per sobre (31-32), tot i haver patit molt durant els dos primers quarts del matx.

La connexió establerta entre Francis Alonso i Ilimane Diop li donaria a la U20 un petit avantatge de sis punts a l’inici del tercer acte (31-37). Tot i aquest bon inici, Espanya seguiria patint a l’hora de tancar la seva cistella. Cada rebot defensiu es convertiria en un drama i Rússia, sempre atenta a les segones opcions, tornaria a situar-se per davant amb un triple d’Ivan Ukhov (46-44).

La selecció espanyola encetaria l’últim parcial anant a remolc (47-46), situació que Sans podria canviar penetrant amb força (47-48). Llavors, el partit entraria en una dinàmica d’intercanvi de cops on la igualtat seria la tònica predominant.  I és que, quan Francis Alonso apareixia per anotar un 2+1 amb un espectacular coast to coast (53-55), Rússia era capaç d’oferir la rèplica amb una nova jugada de tres punts convertida per Alexander Martynov (56-55).

La situació es mantindria estable fins que, a quatre minuts per la conclusió, una antiesportiva sobre Diop desencadenaria l’impuls final d’Espanya. Marc Garcia apareixeria per anotar de tres i Alonso li serviria un alley-oop fàcil a Hernangómez (56-63) que provocaria el temps mort rus.

La U20 no deixaria de pressionar l’accelerador i continuaria anotant gràcies a una recuperació de Sans i a una última penetració marca de la casa de Francis Alonso (58-67). Finalment, triomf sofert pels de Paco Redondo, per un marcador global ajustat (60-69). Espanya guanya el seu segon partit a l’europeu (2/0) i ja pensa en el duel de divendres contra Ucraïna (18:45h).

Agustí Sans: 10 punts (4/10 en tirs), 3 rebots, 2 assistències i +14 en +/- en 21 minuts a pista.

Alberto Abalde: 3 punts (1/7 en tirs), 1 rebot i 1 assistència en 18 minuts.

José Nogués: 6 punts (2/8 en tirs) i 4 rebots en 21 minuts a pista.