Sant Crist, Llefià i Gorg agafen el relleu de les festes

  0
  32
  Festes Sant Antoni.jpg

  13/06/2014 – Destacades per activitats esportives, culturals i gastronòmiques de tot tipus.

  De nou, el passat cap de setmana diversos barris de Badalona van estar de festa major: Sant Antoni de Llefià, Canyadó, la Morera i Sistrells. Aquest divendres les festes es traslladen a Sant Crist de Can Cabanyes, Sant Joan de Llefia i Gorg.

   

  Des del carrer Pérez Galdós, els joves del Casal dels Infants -que des de fa poc més d’un any gaudeixen d’un espai multicultural al barri de Llefià, concretament a l’Espai Besiada-, van encetar el pregó d’enguany de les Festes de Sant Antoni, que es van oferir a aportar el seu granet de sorra en la història del barri, a més d’obrir l’Espai Batsiada a la comunitat i així implicar a tots i a totes “per sumar en la millora del benestar i generar noves oportunitats als veïns, als infants i als joves que més ho necessiten”, assegura el casal. Finalment, els joves van agrair als veïns del barri el fet d’haver-los acollit i rebut amb tanta amabilitat, però sobretot per “donar-nos la oportunitat de participar activament en la vida del barri”. D’aquesta manera, donaven pas a un seguit d’activitats que s’han celebrat al llarg de tota aquesta setmana, com la celebració de la XVI Mostra d’Entitats amb la participació d’una cinquantena d’entitats del barri i de la ciutat; el IX Correfoc Infantil i el XXIX Correfoc de Llefià amb els Kapaoltis, Tronada de Sant Adrià i Diables del Poble Sec; el V Torneig de Bitlles Catalanes de Llefià, i la inauguració de l’exposició d’art de Cercle Artístic, entre altres. 

   

  Però recordar que aquestes festes finalitzen aquest divendres, 13 de juny a les 20h, a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua amb la missa i el sopar de germanor, en motiu del dia de Sant Antoni.

   

  Sant Crist de Can Cabanyes

  Ara, les festes continuen al Poliesportiu Municipal de Sant Crist (carrer Angel Guimerà, s/n), on aquest divendres, a partir de les 20h, l’AV de Sant Crist celebra una sardinada i botifarrada popular a ritme d’havaneres a càrrec del grup Montjuich, i tot seguit un festival online de l’associació la Mussara. De cara a dissabte, a les 18h, es realitzaran diverses activitats esportives com una exhibició de tai-txi i de hip hop infantil, però també l’actuació del ‘Duo Antony & Lucky’. I diumenge serà un dia dedicat als infants amb festa i xocolatada (11h), l’actuació del grup ‘Somnis’, l’entrega dels premis del concurs de dibuix i redacció i la celebració de la festa de l’escuma. A les 18h, un espectacle de sevillanes posarà punt i final a les Festes de Sant Crist de Can Cabanyes.

   

  Sant Joan de Llefià

  Des de l’Associació de Sant Joan de Llefià – Gran Sol, dissabte dia 14, a les 18h, celebren la festa de fi de curs al Centre Cívic La Salut amb la exhibició de diverses actuacions i la participació de diferents entitats del barri. Però oficialment, les Festes de Sant Joan de Llefià iniciaran el proper dimecres, 18 de juny a les 20h, amb la lectura del pregó a càrrec del fundador de la Casa de Córdoba de Badalona, Pascual Serrano, i l’actuació de la coral rociera ‘Jara y Romero’ de la pròpia entitat andalusa. Tot seguit, es repartirà una gran xocolatada i de cara a dijous, a les 19h, se celebrarà un homenatge a la tercera edat que comptaran amb centenars de persones grans.  Recordar que totes les activitats es desenvoluparan al Parc de Gran Sol i que continuaran el dissabte 21 de juny amb la tradicional ‘suelta de vaquilles’, entre altres, fins el proper dia 24.

   

  Gorg

  Com cada any, l’AV del Gorg-Mar organitza una botifarrada a la seva seu situada al carrer Antoni Bori, 45-47. La festa tindrà cita aquest dissabte a les 21h i comptarà amb l’actuació en directe del ‘Duo Cabana’.