Sant Roc denuncia la “precària” connexió a Internet del barri

  0
  ateneutic210.jpg

  30/05/2016 – La Fundació Ateneu Sant Roc, el Col·legi Lestonnac i la Parròquia de Sant Roc apunten directament contra Movistar.

   

  Sant Roc continua ancorat en el passat en algunes qüestions, com ara la connexió a Internet. Així ho han denunciat aquesta setmana diferents entitats i institucions del barri, que acusen directament a Movistar de forçar una “inacceptable situació de fractura digital i precarietat tecnològica” al barri.

   

  La Fundació Ateneu Sant Roc, el Col·legi Lestonnac i la Parròquia de Sant Roc asseguren que han estat intentant negociar durant mesos “la instal·lació d’una línia d’Internet digna”, però que han constatat “que hi ha un absolut desinterès i fins i tot menyspreu cap a la situació”.

   

  “L’accés a una xarxa de qualitat al segle XXI és tant important com l’accés a d’altres serveis bàsics”, diuen les tres entitats a través d’un comunicat, en el que qualifiquen de “forma d’exclusió social el bloqueig a aquest accés”.

   

  La manca d’una connexió estable i de velocitat mitjanament significativa és essencial per a alguns projectes socials com els que duu a terme la Fundació Ateneu Sant Roc, que forma els veïns en l’ús d’ordinadors i noves tecnologies i ofereix aules d’estudi a la gent jove.

   

  En aquest sentit, subratllen que “per a alguns dels usuaris, l’únic lloc on poden accedir a Internet” són les seves instal·lacions. “En aquests moments, molts d’ells no poden fer-ho perquè la nostra connexió està sota mínims”. La velocitat de baixada de dades arriba a ser de 0,04 Mb, asseguren.

   

  “Movistar s’ha negat reiteradament a instal·lar la fibra i arreglar les seves pròpies i malmeses instal·lacions per a ampliar l’ADSL”, critiquen. Les entitats, a més, asseveren que els motius que argumenta la companyia és la falta de rendibilitat que aportaria una inversió a Sant Roc. “Exigim que les empreses que monopolitzen la instal·lació d’infraestructures deixin de pensar només en termes econòmics i ho facin també en termes socials”

   

  L'Ajuntament interposarà una queixa i es reunirà amb Movistar

   

  Des del govern local asseguren prestar tot el suport a la reivindicació de les entitats de Sant Roc i admeten la fractura digital que pateix el barri pel que fa a la connexió a Internet. “És el resultat de mirar-s’ho des d’una perspectiva capitalisme salvatge. Si no hi ha previsió de treure’n benefici, no inverteixen. La inversió de Movistar a Badalona és irrisòria”, afirma el tinent d’alcalde Jose Téllez.

   

  L’Ajuntament presentarà una queixa formal a la companyia, que abasteix l’administració local de serveis de telefonia, i l’alcaldessa té pensat reunir-se amb els seus responsables per transmetre aquestes inquietuds. D’altra banda, el Consistori informarà a totes les companyies amb xarxa d’Internet, d’ara en endavant, de qualsevol obra que es faci al sòl del terme municipal, per si alguna empresa vol aprofitar l’ocasió i instal·lar noves connexions.

   

  Fonts de Movistar asseguren que Sant Roc ja té dues zones amb fibra òptica instal·lada i que l’entorn de l’Ateneu de Sant Roc està planificat per començar a treballar-hi properament, encara que no concreten dates.