Santi Álvarez: ” l’objectiu és la zona de playoff d’ascens”

  0
  222

  Entrevistem a Santi Álvarez, entrenador principal del CF Badalona, que competeix a Tercera RFEF. Després d’obtenir uns grans resultats amb el juvenil i ascendir-lo a Divisió d’Honor. Posteriorment, va ser escollit l’entrenador del primer equip, on ho és a dia d’avui. Álvarez, coneixedor màxim de la casa confia plenament amb els seus jugadors, molts els quals ha donat l’oportunitat de créixer dins el club.

  Com valores aquesta última victòria de l’equip davant el Prat?

  “No hem fet cap canvi de xip. Hem mantingut la línia. El partit de l’Hospitalet ens va marcar, però el resultat no va ser just. La resta de partits han estat bé, sobretot els partits de casa, on hem sumat 7 dels 9 punts possibles.”

  Quins van ser els focus del mal inici de temporada?

  “Cada partit té la seva història. Però ens van marcar dos aspectes. El partit contra Castelldefels, on vam empatar a 0 tenint moltes ocasions, ens va tocar en termes de confiança. I posteriorment, anem a Hospitalet on perdem 4-0 que ens castiguen una desconnexió de mals minuts. A partir d’aquí, considero que hem anat en camí ascendent. Els jugadors s’han de tranquil·litzar i han de confiar. Tant de comentari negatiu a les xarxes socials al final els afecta, però han de creure en tots els companys. Hem estat malament en l’últim tram ofensiu i pressa de decions, però amb confiança acabarà arribant.”

  Apuntant al tema de comentaris negatius, com es treballa en un vestuari en què els jugadors llegeixen crítiques dures?

  “Bàsicament intentar aïllar-te de tot el que pugui afectar. Dir-lis que tenen tota la confiança del míster, i això s’ha de plasmar a través d’animar-los quan les coses no surten, donar eines perquè millorin i felicitar-los quan surt bé. El més important és que els jugadors no es vegin amb tota la pressió a sobre, perquè ells són els primers que volen que les coses vagin de la millor manera. Quan fallen, els primers preocupats són els jugadors. Normalitzar l’error i potenciar l’aprenentatge.

  Els plans a curt i llarg plaç per arribar a on es vol.

  “A curt és guanyar a Rapitenca diumenge sens dubte. De cara a Nadal, haver escalat posicions i situar-los en les posicions capdavanteres. Hi ha d’haver un treball i ens hem d’exigir al màxim. I de cara a final de temporada, l’objectiu només passa per estar mínim a la zona de play off d’ascens. Jo no esquivaré la responsabilitat i tinc clar que ho intentarem fer a la nostra manera i estil de joc.

  A nivell personal, com et sents amb l’entorn del club?

  Els entrenadors hem d’estar preparats pel millor i pel mitjor. Si als jugadors els dic que han d’estar tranquils jo haig de fer el mateix. Si em poso nerviós ho transmetré a l’equip i serà pitjor. Porto molts anys al club i em sento valoradíssim per a tothom. Em sento còmode, tranquil i molt segur del que faig. Mai saps que et pot deparar el futur, però el que vingui vindrà.

  Havent entrenat el juvenil, com veus el planter?

  “El pas de formació a adults és molt gran i important. L’any passat vam tenir l’oportunitat de donar continuïtat als juvenils amb el filial, fins a dotze jugadors, sent una de les millors victòries que tinc com a entrenador en la meva trajectòria. Aquest hi ha set a la nostra plantilla. Mèrits pròpis a base de treball i que són necessaris per a l’equip. Els que venen per darrere, que ja entrenen amb nosaltres, tenen la meva confiança. Són la base del club.

  El fitxatge dAlbert Estellés. Segur que ha aportat experiència i lideratge.

  “El conec quan era sub23. És un jugador expert i tranquil. Jugar molts partits és el que et dona la veterania. Albert ens ajudarà molt en anticipar-se a les accions i en actuar. Quan més rivalitat hi hagi a les posicions millor, perquè és la competència interna el que ens farà créixer com a equip. Sobretot a nivell individual i col·lectiu.

  Hi ha hagut molta repercussió per la falta de gol. Està previst anar al mercat hivernal per incorporar un davanter?

  “Estic molt content amb el que tenim. Amb tot el que generem, els gols acaben arribant. La confiança, la seguretat arriba quan la pilota entra. Wallid va fer dos gols i Dani un, segur que ara que s’han tret l’espina i tot el que facin serà amb més convenciment i els ajudarà a créixer tot i que siguin molt joves. Tenim molt jugadors de qualitat que sumaran.

  A nivell de clubs, com valores tot el tema amb el Badalona Futur?

  “La temporada vam viure una situació idí·lica: el juvenil a Divisió d’Honor, el filiar a Tercera i el primer equip a Segona, pocs equips es podien comparar. Crec que la idea del projecte era molt bona i que hagués estat molt bé per a la ciutat, però l’acord no va arribar. Desconec els motius perquè no és la meva feina. Ara el que hem de fer és passar pàgina i tirar endavant. La decisió de si és bona o no es veurà en el pas del temps. Però sí que ens ha condicionat negativament en la confecció de plantilla a nivell de timings per fitxatges.

  La Rapitenca ho ha perdut tot. És el millor rival per visitar? 

  “Aquí no hi ha mai partits trampes. L’exigència és màxima contra la Rapitenca. Sí que és cert que podem jugar amb aquesta necessitat de victòria que tenen, però hem de donar el millor de nosaltres. Ara tenim més confiança i espero que siguem capaços de realitzar un partit complet i emportar-nos els tres punts.”

  Un missatge que vulguis traslladar a l’afició.

  “Que confiïn en l’equip i amb el treball que estem fent. Nosaltres no defallirem ni baixarem els braços. Volem fer-ho bé i que la gent gaudeixi quan vingui al camp. Els hem de convèncer que disfrutin veient-nos jugar.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí