Shurna acosta el bitllet per la Copa (80 a 70)

0
    28

12/01/2014
    L'aler pivot ha guiat al FIATC Joventut, que és a un pas de classificar-se per la Copa del Rei
    Estadística
    V
    ídeoresum

– Maldonado: "Mantenir l'il·lusió és el millor que ens pot passar com a equip"
    – Kirksay: "Som més agressius i ja no juguem mirant tant el marcador"
    – Savané: "Ser a la Copa no és una pressió, és una ambició"

El FIATC Joventut ha aconseguit desfer-se del Bilbao Basket per 80 a 70 i manté diu el somni de ser a la propera Copa del Rei de Màlaga
    Els verd-i-negres han plantejat un partit amb molt de ritme i en el que l'encert al 1r quart (6 triples) els ha donat una renda que han sabut mantenir tot el partit.
    L'aler pivot, John Shurna ha estat el més destacat del matx amb 18 punts per 27 de valoració.

Salva Maldonado havia avisat a la prèvia que el Bilbao era un dels conjunts que més es refugiaven a la pintura i més cedien el llançament exterior.
    Així doncs, la consigna ha estat ben clara. Al 1r triple de Caven, avui sorprenentment titular, li han seguit 5 triples més al 1r quart, 2 de Shurna, 1 de Vives, 1 de Kirksay i 1 més de Caven.
    A l'altre costat en canvi, el Bilbao no veia cistella des de l'exterior i es limitava a aprofitar el que generava després del rebot ofensiu (26 a 14 min 10).

El FIATC Joventut ha arribat a gaudir d'un avantatge de 15 punts després de 2 triples de Cochran (31 a 16 i 34 a 19), però els visitants, amb un nivell molt regular durant tot el partit, s'han aprofitat de les pèrdues de pilota de la Penya per acostar-se (37 a 32).
    Un triple errat de Mumbrú podria haver escurçat la diferència a 2, però a la jugada posterior Kirksay ha anotat de 3 i la Penya ha marxat 8 amunt, perquè la cistella sobre la botzina de Shurna era fora de temps

No obstant, com va passar el dia del Baskonia en que els àrbitres van acabar anul·lant una cistella del nord-americà abans de la mitja part, Shurna ha tornat a fer un 3r quart sensacional
    El d'Illinois s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha anotat 15 punts al 3r quart, 12 en 6 minuts i mig amb 2 triples i 6 tirs lliures.
    D'aquesta manera, el parcial s'ha completat per aconseguir la màxima del partit (59 a 40), que amb l'ofici del Bilbao per treure faltes i anar a la línia de tir lliure, s'ha reduït a 15 (63 a 48).

Quedaven 10 minuts i el FIATC Joventut tornava a tenir el repte de tancar el partit i fer bo tot el que havia fet fins aquell moment. Un triple de Markota reduïa per primer cop en molts minuts la barrera dels 10.
    Llavors ha arribat el moment de Joseph. El canadenc, ha anotat 5 punts seguits, que amb un triple previ de Cochran i 4 punts treballats de Savané i Llovet, han tornat a donar la tranquil·litat.
    I és que com va passar a la pista de l'Esudiantes i la del Múrcia, els verd-i-negres sembla que han millorat a l'hora de tancar partits

Amb el matx decidit, el públic ha gaudit fent l'onada, i els jugadors han mirat d'esgarrapar punts per tenir un millor bàsquet general.

Shurna ha estat el més destacat del partit ben secundat per Kirksay (13 de valoració), Savané (11) i Joseph (15 punts).

Ara els verd-i-negres tornaran a jugar dissabte a les 20h contra el Cajasol d'Aito. Si la Penya guanya, depenent d'altres resultats en podria tenir prou per ser a la Copa del Rei.