Remuntada i triomf vital (3-1)

0
    28

12/01/2014 – El CF Badalona ha sumat tres punts vitals contra l’Espanyol B (3-1),  confirmant la línea ascendent de les últimes jornades. Els de Piti Belmonte duen quatre jornades invictes i han sumat 8 dels últims 12 punts possibles,  que els permeten agafar oxigen en la classificació i carregar-se de moral de cara a la segona volta.  De retruc, els badalonins van furgar en .la ferida del conjunt de l’extècnic escapulat Manolo Márquez, que tornava al Centenari. El filial espanyolista, amb la derrota, cau a la zona de descens directe i, a més,  el Badalona li ha guanyat l’average.

Per primer cop aquest curs el Badalona va aixecar un marcador advers. I per primer cop va marcar tres gols. Els escapulats van saber sobreposar-se al gol matiner de Mamadou al minut 2 en un inici elèctric de partit.  Joaquín va empatar immediatament (minut 7) i Abraham, amb el seu setè gol de la temporada, va culminar la remuntada abans de la primera mitja hora de joc. Fins al darrer minut, però, l’equip de Piti Belmonte no va poder respirar tranquil, perquè l’Espanyol, tot i quedar-se amb un home menys per l’expulsió de Raíllo al minut 62, va tenir ocasions per aigualir la festa escapulada.

L’entrenador del CF Badalona va apostar per primer cop pel juvenil Cristian Carracedo en l’onze titular, per acompanyar Abraham en l’atac escapulat.  Els badalonins, però, van sortir amb una certa manca de tensió, tous al darrere, i Mamadou va aprofitar un refús per batre Marcos. El gol va ser un gerro d’aigua freda, però l’esglai va durar cinc minuts, quan Joaquín va aprofitar una bona passada en profunditat de Cárdenas (1-1). L’empat va asserenar els ànims del Badalona, i Abraham, al 23, va fer el segon. Un golàs, aprofitant una gran assistència de Sergio Gómez. Els escapulats podrien haver fet el tercer abans del descans, amb un xut de Cárdenas al travesser, però els va tocar patir en la represa.

L’Espanyol va despertar en el segon temps, volent més la pilota, i al minut 50 el porter Marcos, com ja va passar al camp del Prat, va tornar a ser providencial, salvant una ocasió claríssima dels de Manolo Márquez.  Ni l’expulsió de Raíllo per veure la segona targeta groga va servir per esvair angúnies, perquè malgrat la inferioritat numèrica l’Espanyol B no va abaixar pas els braços. Aday va tenir una ocasió clara per fer el 2-2 i el filial espanyolista també va enviar una pilota al travesser. El Badalona, al contracop, també va tenir ocasions,  a peus d’Abraham, Lolo i Sergi Gómez, però no va ser fins l’últim sospir que Lázaro, que acabava de sortir al camp, va segellar el triomf amb el definitiu 3-1.

La setmana que ve el Badalona, que suma ja 23 punts, té un altre compromís clau al camp del Sant Andreu, un altre rival directe. Una nova ocasió per confirmar la progressió evident que estan exhibint els de Piti Belmonte. D’altra banda, el club escapulat ja ha trobat substitut per al porter Alex Sánchez, que marxa al València Mestalla. Es tracta del porter Victor Cócera, que prové de la Muntanyesa, equip del grup cinquè de la tercera divisió.  Cócera s'ha d'incorporar aquesta setmana a la disciplina del CF Badalona, tot i que la Muntanyesa negocia que ho faci a partir de la setmana vinent. A més, el davanter escapulat Jordi Sánchez, sense gaire minuts, ha estat cedit al Masnou fins a final de temporada.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (3):  Marcos, Fran Grima, Cárdenas, Costa, Bermudo, Maestre, Gómez (Lázaro, 84’), Joaquín, Boniquet (Neeskens, 71’), Carracedo (Lolo, 58’) i Abraham.

Espanyol B (1): Pau, Rober (Kilian, 80’), Duarte, Raíllo, Ferran, Caballé,  Joan (Xavi Puerto, 45’), Clerc, Canario (Aday, 71’), Borja i Mamadou.

Gols: 0-1 Mamadou (2’); 1-1 Joaquín (7’); 2-1 Abraham (23’) i 3-1 Lázaro (90’).

Àrbitre: Ander González (col·legi basc). Va expulsar el visitant Raíllo per doble amonestació (62’). Va ensenyar targetes grogues als escapulats  Joaquín (es perdrà el pròxim partit), Bermudo i Neeskens.