Sindicats denuncien menyspreu del govern cap a la plantilla municipal; el govern defensa la tasca dels treballadors

  0
  20170530_181647.jpg

  31/05/2017 – Representants de la PSU, UGT i CCOO s'han manifestat aquest dimarts a la plaça de la Vila; el govern surt al pas per deixar clar que valora la tasca de la plantilla.

  La cultura política i administrativa del país ha anat propiciant a l’Ajuntament un model de caràcter clientelar. […] Aquest model clientelar ha implicat mediocritat professional i un elevat nivell de politització interna amb lògiques cícliques de confiança i desconfiança de la direcció política amb els empleats públics”. Aquestes afirmacions relatives a l'informe sobre el model de gestió organitzativa que la UPF ha elaborat sobre l'Ajuntament de Badalona ha estat l'origen d'una polèmica que els darrers dies ha portat a alguns sindicats a mostrar el seu enuig.

   

  La palabra “mediocritat” ha estat en boca de diferents representants sindicals, també aquest dimarts a la plaça de la Vila, a on es van manifestar la PSU, UGT i CCOO demanant “dignitat” per a la plantilla municipal. “No hi som tots, falten els mediocres”, eres alguns dels clams que es van escoltar, en referència a l'afirmació de l'informe.

   

  Davant la polseguera generada, el govern ha volgut sortir al pas a nivell intern i ha traslladat a tota la plantilla un missatge en el qual desmenteix “rotundament que cap membre del govern hagi fet cap declaració titllant de mediocres els treballadors”.

   

  L'executiu insisteix en que es tracta d'un informe sobre el model organitzatiu, signat pels professors Carles Ramió i Miquel Salvador, i que les paraules del qual “no són compartides en la seva literalitat pel govern”. “L’informe no té caràcter vinculant i, per tant, no tenim perquè compartir la globalitat de les seves expressions i generalitzacions”, apunta el comunicat.

   

  El govern afirma que el document no pretén fer un “judici de valor dels seus empleats públics”, i que l'equip de Dolors Sabater “valora moltíssim la feina de tots els treballadors públics, en especial del personal interí i laboral”. “Continuem treballant per adoptar un pla de drets i mobilitat del personal interí que esperem aviat poder arribar a un acord”.