Skate Ágora, el paradís urbà dels ‘skaters’

  0
  83
  Skate Agora

  Per primera vegada a la història, l’skate serà disciplina olímpica a Tòquio 2020, tot i que a causa de la pandèmia no s’organitzarà fins a aquest estiu 2021. Una fita sense precedents en què Badalona també tindrà la seva part de culpa i incidència en la formació dels atletes olímpics participants.

  Fa poc més de cinc anys, es va començar a gestar el projecte del qual actualment ocupa l’espai de l’Skate Álgora (Canyadó. Carretera de Mataró 2-20). El què? Es poden preguntar els badalonins i badalonines sense un coneixement més ampli d’un esport que any rere any es consolida amb més i més força, fins al punt d’arribar a ser disciplina olímpica.

  Com podem definir l’Skate Ágora?

  “L’Skate Ágora és l’única instal·lació a Europa homologada per poder acollir esdeveniments de nivell olímpic. Estem parlant del millor espai a tot Catalunya, i fins i tot també a Espanya. Hem acollit competicions de nivell internacional, com la streetbeat, que és la competició de més alt nivell al Món d’skate. Estem parlant d’unes instal·lacions perfectes per entrenar les disciplines olímpiques d’aquest any”, ho defineix Chris Khan, el director tècnic del projecte.

  Aquesta mateixa setmana ja comença a ser disciplina olímpica i això ha afavorit la peregrinació dels malalts del patí a Badalona. “Hem tingut gent de tot el Món que ha vingut a Badalona, expressament, a entrenar per als Jocs Olímpics. De Sud-àfrica, Argentina o fins i tot la delegació de Suïssa”.

  Què oferiu als badalonins?
  “Classes d’skate a nivell individual i grupal i col·laboracions amb diverses marques, per tal poder oferir esdeveniments, competicions i festivals. Estem parlant d’un col·lectiu amb un ventall d’activitats força ample. És un esport que es practica a l’aire lliure i això facilita molt la feina”.

  “Amb la covid sempre hi ha les restriccions per poder acollir qualsevol volum de públic però sí que és un espai obert a tots els nivells i franges d’edats. A més a més, tenim classes d’iniciació, perfeccionament i expert”.

  Qui pot anar?

  “El target és molt divers. Estem parlant de qualsevol estil de vida i públic. Ens estem trobant amb un creixement molt gran, sobretot entre les dones. Això ens fa molta il·lusió perquè és un nou ventall. A més a més, també hi ha una generació més adulta que ha obert les seves possibilitats esportives a l’skate”.

  Durant aquest mes de juliol ja estan enllestint la temporada 2021 – 2022 i executant la planificació que hi haurà a partir del mes de setembre, amb classes amb grups reduïts de vuits persones i en què la majoria d’alumnes s’incorporen és gràcies a les bones recomanacions. En breu les inscripcions romandran obertes.

  D’altra banda, des de l’Ágora també s’han trobat amb un increment de persones amb discapacitat que comença a aficionar-se a l’skate i la direcció del projecte ho veu com “tot un exemple de superació. És molt impressionant i inspira”.

  De dilluns a diumenge, l’skate park de l’Ágora romandrà obert durant el mes d’agost i a partir de setembre tornaran les classes. A skateagora.com, podreu trobar tota la informació.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí