SOS Racisme també demana un any de presó per a Albiol pel cas dels fullets

  0
  49
  pamflets.JPG

  12/03/2013 – Igual que va fer fa un parell de setmanes el fiscal de Barcelona, l'entitat demana un any de presó i 8.100 euros de multa a l'actual alcalde badaloní per repartir, el 2010, fullets que relacionaven immigració i delinqüència.

  L’entitat SOS Racisme ha demanat un any de presó per a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, pel cas dels fullets sobre els gitanos romanesos repartits el 2010. La petició és la mateixa que la que el fiscal de Barcelona va anunciar fa un parell de setmanes. L’associació exigeix, a més, una multa de 8.100 euros, tot plegat per per un delicte d'injúries col·lectives per raó d'ètnia o per provocació a la discriminació, l'odi o la violència per motiu d'origen.

   

  SOS Racisme, que es presenta com a acusació popular en la causa contra Albiol, i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya van interposar denúncies després que, el 2010, l’actual alcalde Badalona repartís a diversos barris de la ciutat milers de fullets en els quals vinculava la inseguretat amb els gitanso romanesos. Tot i que el jutjat va arxivar la causa en dues ocasions, l’Audiència de Barcelona la va reobrir fa uns meses en considerar que els fullets en qüestió poden ser “un atac a la dignitat i l’honor” de la comunitat afectada. SOS Racisme subratlla a la seva acusació que el polític del PP va utilitzar aquests “atacs” ètnics per guanyar vots, encara que sabia que alguna de les afirmacions utilitzades eren falses.

   
  El delicte que presumptament hauria comès Albiol es reflecteix a l’article 510 del Codi Penal i suposa penes de entre un i tres anys de presó; un, en aquest cas, segons la consideració de la Fiscalia i de SOS Racisme.