Surt a licitació la compra de nous transmissors, uniformes i calçat per a la Guàrdia Urbana

  0
  pareja.jpg

  01/06/2017 – L'Ajuntament publica l'oferta d'un contracte que es perllongarà quatre anys i suposarà una inversió superior als 200.000 euros per adquirir uns 120 aparells.

  Les reclamacions dels sindicats de Guàrdia Urbana semblen anar-se complint a poc a poc. Fa mesos que el govern havia anunciat que s'estava treballant en la compra de nous transmissors per als agents, que es queixaven de l'estat dels actuals, però la compra no es materialitzava. Fins ara.

   

  Aquesta setmana s'ha publicat l'esperada licitació dels nous 'walkies', que suposaran un salt tecnològic respecte dels hi ha al cos a dia d'avui. I és que, entre d'altres elements, incorporaran geolocalització i altres prestacions innovadores, com ara 'bluetooth'. El contracte, que tindrà una durada de quatre anys, fins al 2020, inclourà una formació bàsica sobre l'ús dels nous aparells per als agents. Seran aproximadament uns 120 dispositius.

   

  La inversió màxima serà de 280.000 euros amb IVA, i la compra inclourà terminals portàtils, fixes i mòbils, a més del 'software', la programació i configuració del sistema. També s'ha previst el manteniment dels quatre anys, a 8.000 euros anuals. El contracte preveu que el licitador disposi d'un stock fixe sempre del 5% de la comanda perquè, en cas de reparacions, els dispositius es reposin ràpidament perquè no hi hagi manca de 'walkies'.

   

  La licitació romandrà oberta fins al 10 de juliol. Un cop adjudicat i formalitzat el contracte, l'empresa guanyadora haurà d'entregar el material en unes cinc setmanes. En aquest sentit, i comptant que durant el mes d'agost es poden donar imprevistos o retards, els nous aparells podrien arribar cap a la tardor.

   

  També renovaran els uniformes i el calçat abans de finals d'any

   

  Després de rebre un lot d'armilles antibala llargament demandades, i abans dels transmissors, sembla que els següents elements que la plantilla de Guàrdia Urbana veurà renovats seran els uniformes i el calçat. L'Ajuntament va publicar el mes d'abril la licitació de material per al cos policial per valor d'uns 400.000 euros. Una oferta que es tancarà la setmana vinent, i que podria estar adjudicada en aproximadament un mes.

   

  La licitació inclou els uniformes generals de tota la plantilla, incloent caçadores, polos i pantalons, a més de gorres, calçat i altres complements. També renovarà els equips de protecció individual i les peces de vestuari particulars d'algunes unitats com ara la ciclista o els motoristes, i també els uniformes de gala. El pack inclou, a més, vestuari i calçat per a la resta de personal de serveis de l'Ajunament.

   

  La meitat dels lots s'entregarà aquest mateix 2017, abans d'acabar l'any. Segons el plec de condicions, l'encàrrec s'hauria d'entregar a la comissaria un mes després de la signatura del contracte, o de la pressa de mides, en cas de ser necessari. L'altra meitat, corresponent al 2018, es lliurarà abans del 31 de maig del proper any.