Suton: “És vital tenir un tècnic que creu en tu quan tens problemes”

  0
  54
  GBC-JOV (16).JPG

  27/01/2016 – L’aler pivot de Sarajevo agraeix la confiança que Salva Maldonado li ha donat malgrat la irregularitat que ha sofert el seu joc.

   

  A Sant Sebastià no va estar encertat, però Goran Suton va aparèixer quan calia. Jugant 30 minuts i fregant les dobles figures (10 punts i 9 rebots), el bosnià jugaria un rol decisiu en el triomf que el FIATC Joventut va sumar contra el Gipuzkoa (70-74). Amb el partit empatat (70-70), Suton recuperaria una pilota decisiva carregant el rebot ofensiu, jugada que culminaria amb el triple definitiu de Brandon Paul.

   

  “És una victòria molt important. Hem de guanyar a rivals com el Gipuzkoa, el Manresa i el Sevilla, especialment a casa. Si ho aconseguim a domicili, això suposa un extra per nosaltres”, assegurava Goran Suton sobre el resultat aconseguit al Donosti Arena.

   

  Després de vèncer a Sant Sebastià, Salva Maldonado va reconèixer la gran tasca realitzada pel jugador balcànic durant el partit, afirmant que el seu ofici havia estat clau per la Penya.

   

  “És cert que el meu nivell de confiança havia baixat una mica. Per un jugador és vital tenir un entrenador que segueix creient en tu quan passes moments difícils. Saber que tinc la confiança del tècnic m’ajuda. Sempre intento tenir bones actuacions, però el bàsquet a vegades funciona així. Passes per bons i mals moments”, reconeixia Suton després de conèixer les paraules de Maldonado.

   

  Per no cometre els mateixos errors que a la primera volta, l’aler pivot aposta per establir objectius a molt curt termini. “Vam començar amb una ratxa de 5 a 1 i tothom va començar a parlar de la Copa. En l’actual situació, penso que el més intel·ligent és centrar-nos en cada partit, sense pensar més enllà”, valorava.

   

  Segons Goran Suton, “de cara a la segona volta s’han de tenir molt presents les errades comeses en partits com els d’Obradoiro i Sevilla”, ja que el FIATC Joventut no es pot permetre “deixar escapar victòries que tenim mig lligades”.

   

  Sobre Milovan Rakovic, ex company de Suton a Rússia i amic personal del bosnià, l’aler pivot de la Penya creu que la seva arribada tindrà un impacte positiu en la plantilla.

   

  “És un jugador molt poderós. Fa uns bloquejos realment durs i crec que ens donarà molta presència al pal baix. Quan estigui en plena forma ens ajudarà molt als dos cantons de la pista per poder superar els pivots rivals”, revelava Suton.