Tercers de l’ACB i Força Penya (60-63)

0
    50

El Joventut s’ha acomiadat de la temporada per la porta gran de l’Olímpic. Durant força tram de la tempoada, els aficionats exigien més feina, treball i intensitat als jugadors del primer equip. Al play-off, la Penya ha demostrat quin era el seu potencial.

L’enfrontament decisiu no ha estat el més encertat en atac, però sí pel que fa a intensitat, ritme i oposició. El conjunt de Carles Durant ha disputat una excel·lent sèrie de semifinals davant el FC Barcelona i ha tingut opcions de superar el Barça a l’Olímpic als dos enfrontaments disputats. Malauradament, el Joventut s’acomiada de la temporada amb bones sensacions (60-63) i una afició verd-i-negra orgullosa del seu equip.

El partit a l’Olímpic va començar amb un ritme de vertigen per part del Joventut. La Penya va sorprendre a pista, fixant la millor versió de tota la temporada en defensa, ritme i pressió al rival.

El Joventut va reforçar la defensa als primers dos minuts de partit, blocant tots els atacs blaugranes. Amb una esmaixada, Joel Parra va fixar la màxima verd-i-negra (16-14) i Jasikevicius va aturar el partit. Tot i la rotació visitant, i amb Calathes, Kuric i Higgns a pista, la Penya va continuar ofegant en defensa i augmentant la diferència en atac (21-13). Bassas va fer embogir l’Olímpic amb un triple i es fixava una diferència d’11 punts (24-13).

Amb l’equip de Carles Duran col·lapsant l’atac blaugrana, la Penya va arribar amb un avantatge de nou punts al temps de descans (28-19).

La represa a Badalona va ser blaugrana, amb un parcial 0-6 (28-25), però amb el Joventut mantenint un marge constant de cinc punts al marcador (34-29). El joc interior verd-i-negre, liderat per BirganderWillis i Tomic, avivava les opcions badalonines d’arribar al darrer al capdavant del marcador (36-34).

Els darrers instants del tercer quart van ser un intercanvi de cistelles que va concloure amb un mínim avantatge blaugrana (39-40).

Les defenses es van imposar encara amb més intensitat al darrer quart. Tomic liderava els intents en atac, però el desencert regnava a ambdues cistelles (43-43). Amb un parcial 0-4 blaugrana liderat per Davies, el FC Barcelona obligava al Joventut a reaccionar (45-49) als darrers cinc minuts de partit.

Però la realitat no va ser aquesta. Nikola Miroric va enfonsar les opcions de victòria verd-i-negra amb un parcial 0-5 i un -8 que sentenciava el partit (46-54). Amb l’Olímpic absolutament congelat, Tomic i Willis van liderar una última reacció de la Penya (56-56) i el Joventut va despertar amb un darrer alè que els hauria pogut igualar l’eliminatòria.

Malauradament, el triomf va ser blaugrana i els jugadors van marxar de l’Olímpic ovacionats per l’afició i la Penya que conclou la temporada en tercera posició de l’ACB.