Tertúlia Flamenca enceta les XV Jornades de Valors Flamencs

  0
  DSCF7570.JPG

  16/11/2015 –  Del 13 al 27 de novembre l'entitat andalusa celebra les seves jornades amb les actuacions d'artistes de la casa i d'altres, com Luis Fernández i Antonio Campos.

  El passat divendres el Centre Andalús Tertúlia Flamenca de Badalona va inaugurar la quinzena edició de les seves Jornades de Valors Flamencs, que se celebra del 13 al 27 de novembre amb diverses actuacions de cantaors.

   

  Alejandro Silverio, Javier Fernández i Ana Brenes, cantaors de l'escola de cant de l'entitat, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a aquestes jornades, acompanyats pels guitarristes Tomás Lorenzo i Álvaro Márquez.

   

  També, dissabte va ser el torn de Luis Fernández Fernández, que va oferir un recital al costat del guitarrista Eduardo Cortés. Luis Fernández, conegut també com a 'Luis el Granaino', va néixer l'any 1988 a Barcelona i pertany a una família d'artistes flamencs com El Polaco, Juaneke, Justo Fernández i El Tuto. Va començar de jove a interessar-se pel cant, però es dedica professionalment des de fa uns anys i actualment treballa en un espectacle d'òpera flamenca juntament amb Rafael Amargo. Durant la seva trajectòria ha tingut l'oportunitat d'estar en el mateix escenari d'artistes com Farruquito, La Tana, Montse Cortés i El Pele, entre altres.

   

  D'altra banda, el proper divendres 20 de novembre, a les 20 hores, la Tertúlia Flamenca (carrer Figueres, s/n), continuarà amb les jornades de valors flamencs amb l'espectacle dels alumnes de l'escola de cant José Vargas, Juan de Úbeda i Marcos Martínez i el guitarrista Tomás Lorenzo.

   

  Destacar que Antonio Campos, un consumat professional del cant, posarà el punt final el divendres 27 de novembre, a les 20h, amb un recital amb la companyia del guitarrista José Andrés Cortés. Antonio Campos va néixer l'any 1972 a Tarragona, però al cap de pocs mesos la seva família andalusa va decidir tornar a la seva terra, quedant-se a viure a la província de Granada, Atarfe, on va començar a aprendre a tocar la guitarra en acadèmies per a acompanyar al cant durant quasi una dècada. Durant la seva trajectòria ha actuat en sales com La Reina Mora del Sacromonte i Casa Patas de Madrid, però també en ciutats internacionals com Nova York, Río de Janeiro, Londres, Tokio i París. També ha compartit escenari amb artistes com Javier la Torre, Mario Maya i Antonio Canales, entre altres.

   

  Amb aquestes jornades el Centre Andalús Tertúlia Flamenca de Badalona ha volgut enguany donar un cert protagonisme especial als membres de la seva escola de cant, i a la vegada, la labor desenvolupada pels guitarristes, ja que "són dues peces que mantenen l'afició viva en l'ambient de les penyes flamenques", ha ressaltat el seu president, José Mayo.