“Tindrem pressupost i un nou contracte de neteja a l’alçada de Badalona”

  0
  62
  Rubén Guijarro ens presenta el projecte del futur govern de Badalona i anuncia les primeres mesures urgent que s'adoptaran.

  Rubén Guijarro ens presenta el projecte del futur govern de Badalona i anuncia les primeres mesures urgents

  Com espera que funcioni aquest nou govern tan plural?

  Estem convençuts que serà un govern cohesionat perquè tindrà un objectiu principal: Badalona. Només ens interessa Badalona i ens uneix Badalona. Funcionarem com un tot executiu per respondre a les necessitats que té la ciutat i per recuperar la dignitat de la institució. Donarem estabilitat a la ciutat. N’estic segur.

  Què espera de Guanyem?

  Guanyem ha de ser un factor clau en la governabilitat de la ciutat. Han estat valents i valentes en el fet de saber llegir el moment de crisi institucional que pateix Badalona. Segurament la més greu de la història de la democràcia, amb un alcalde fent mal a la institució i a la ciutat, després de confirmar-se la seva implicació als Papers de Pandora i mentint reiteradament en qüestions que no tenen justificació. Guanyem ha entès que era el moment de netejar tota ombra de corrupció i d’actituds no exemplars a Badalona. Tindrà un paper clau.

  Li sabria greu que es repetissin les crisis de confiança del passat?

  Sincerament crec que el moment és un altre. Tothom n’és conscient. La ciutat no pot estar de manera reiterada en el focus mediàtic per qüestions que són alienes al dia a dia dels veïns i les veïnes. Amb responsabilitat, tots estem preparats per fer de Badalona una ciutat millor i deixar de banda els partidismes i els personalismes. Això va de Badalona i només de Badalona.

  Què diria als veïns i veïnes que defensen la continuïtat d’Albiol?

  Doncs que no es tracta de res personal. Es tracta de Badalona i de la nostra institució. Albiol hauria d’haver dimitit, i crec que és un clam. Ha preferit atrinxerar-se en la mentida i prioritzar-se a ell davant del bon nom de la institució que representa. Els hi diria que la nostra principal preocupació són ells. I que estarem a l’altura del repte que tenim al davant.

  S’ha filtrat que, a diferència d’alcaldes i alcaldesses anteriors, vostè no estarà al capdavant de cap regidoria. S’han volgut col·legiar el màxim possible les responsabilitats de govern?

  Hem de ser prudents. Fins dilluns 8 a les 12h no hi ha el ple d’investidura que ha de propiciar el canvi de govern. No puc jugar a especulacions. Sí que puc dir que fa molts anys que aquest Ajuntament no té un govern de 12 regidors. És ben normal que les àrees es reparteixin al màxim entre les persones, perquè es pugui fer una feina de màxima entrega i especificitat davant dels problemes de la gent.

  Què li agradaria fer realitat a Badalona en el pròxim any i mig?

  Apostarem per una Badalona més segura. Tenim uns índexs de delinqüència situats en la zona més crítica de l’Àrea Metropolitana. Necessitem disposar d’un model policial del segle XXI, que incorpori tecnologia com càmeres de videovigilància per millorar el seu servei. Volem una ciutat més neta i més cívica. No pot ser que Badalona no tingui un contracte de neteja en vigor i funcioni amb un contracte en pròrroga des de l’any 2010. En aquests 18 mesos tindrem un contracte a l’alçada de les necessitats de la ciutat. També lluitarem contra la crisi que ens ha deixat la pandèmia. Una de les primeres mesures que impulsarem serà anul·lar els rebuts que han estat cobrats al sector de l’hostaleria per les terrasses. No pot ser que l’Ajuntament els cobri el 100 per cent quan no les han pogut utilitzar sempre durant aquest temps de pandèmia. Aplicarem el sentit comú: cobrar per allò que es pot fer servir. Per altra banda, tots sabem que en els darrers mesos hi ha hagut a Badalona una crema indiscriminada de contenidors de brossa que no s’ha reposat. Farem possible que els veïns i les veïnes tinguin accés directe a contenidors d’escombraries.

  Quin projecte té per Badalona?

  Aspirem a tenir l’estabilitat suficient perquè la ciutat tingui un projecte. I no per ser una ciutat que aspira a, només, asfaltar un carrer. Penso en una Badalona de talent, una Badalona que investiga, que cuida, que fa esport, que potencia el hub de Can Ruti… Una Badalona que agafa les regnes d’acabar amb la C-31. Una Badalona on no hi hagi cap pantalla a les vies del tren. Aquesta és la Badalona que volem. Una ciutat que ens faci sentir orgullosos i que s’allunyi del focus mediàtic que provoquen els polítics.

  Què passa amb el contracte de neteja?

  El contracte de neteja ha caducat. El mateix regidor d’espai públic actual va assegurar que en 9 mesos hi hauria un nou contracte. Al final, res de res. Per responsabilitat de l’oposició, aquest contracte es va prorrogar. Per l’acció del PP, ara mateix ningú netejaria els carrers de Badalona. Crec que els temes s’han d’entomar. Hem de fer gestió real i nosaltres la farem.

  Foto: Ceci Fimia
  Foto: Ceci Fimia

  Quin model policial vol per Badalona? Hi haurà Unitat Omega o una unitat d’intervenció ràpida?

  En aquesta qüestió el més important és escoltar a les pròpies forces de seguretat. Hem de donar veu als nostres agents. Una unitat d’intervenció ràpida és quelcom que ells mateixos reclamen i és necessària. Què no és necessari? Polititzar una unitat de policia i intentar utilitzar-la per objectius que no tenen relació amb la seguretat de veïns i veïnes. Nosaltres creiem en un model policial que va molt més enllà dels agents, però que sí que té unitats de reforç i d’intervenció, com hi ha a tants municipis, com per exemple Santa Coloma de Gramenet. Creiem que tant la policia com la ciutadania necessita unes unitats de reforç centrades en la seguretat, no en fer política.

  Quant perd Badalona amb l’anul·lació de l’impost de la plusvalia municipal fet pel TC?

  Els càlculs aproximats ens situen al voltant dels 9 milions d’euros. Tanmateix, a Badalona els diners del pressupost no s’han gastat des de fa temps. Al mateix PP li han sobrat 120 milions d’euros del pressupost municipal. Han tingut superàvit perquè no han estat capaços de tirar endavant les polítiques suficients per gastar allò que es recapta. Serem capaços de refer els números i tenir el pressupost que Badalona es mereix. Des de l’any 2019, Badalona no té un pressupost. No té una eina per lluitar contra la crisi econòmica actual. Garanteixo que nosaltres sí que tindrem pressupost.

  La concessió de llicències d’activitat a Badalona és realment lenta: faran alguna cosa?

  S’han de reforçar molts serveis, no només el de llicències d’activitat de l’Ajuntament. Calen més mans. Més persones que tirin endavant la tasca administrativa que ha d’efectuar el consistori. Potenciarem que hi hagi una modificació de la RLT (Relació de Llocs de Treball), i en els casos que siguin més flagrants, de forma molt ràpida. No ens podem permetre que no s’obrin negocis a Badalona per la nostra lentitud. En el cas de les llicències, ens calen arquitectes, enginyers i advocats que possibilitin que tots els tràmits siguin més ràpids.

  El mal estat de les carrosses de la Cavalcada és una realitat. El govern actual les havia de remodelar, però no s’ha fet. Hi haurà Cavalcada aquest Nadal?

  La ciutat tindrà una Cavalcada, òbviament. El govern del PP no ha presentat cap pressupost d’inversions al Ple Municipal per adquirir noves carrosses. La gent ho ha de saber. Estan dimitits de facto i no s’ha realitzat cap tràmit burocràtic en aquest sentit. Però m’agradaria donar un missatge de tranquil·litat. Badalona tindrà Cavalcada de Reis amb carrosses noves. I aquesta serà una de les primeres coses que treballarem per tal que sigui una realitat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí