Tot un clàssic per començar l’any

  0
  ventura-web-estu.jpg

  03/01/2018 – Sense treva, el Divina Joventut torna a l’acció aquest dijous (20h) per disputar el partit pendent de la primera jornada a la pista del Movistar Estudiantes. 

  03/01/2018 – Sense treva, el Divina Joventut torna a l’acció aquest dijous (20h) per disputar el partit pendent de la primera jornada a la pista del Movistar Estudiantes. El matx es va ajornar per les fases prèvies de la Basketball Champions League i servirà perquè els dos equips es posin al corrent en la classificació. El duel entre l’Estudiantes i la Penya és tot un clàssic, que es repeteix des de fa 63 anys. El primer matx entre els dos equips es remunta al juny del 1955, a la Copa del Generalísimo, amb victòria verd-i-negra (54-42). Des d’aleshores s’han enfrontat 151 cops, dels quals 133 corresponen al campionat de lliga. 
  La Penya afronta el matx amb certs dubtes després de l’entrebanc inesperat amb el Burgos i la mala imatge oferta a València. Els problemes físics, a més, no estan ajudant gaire. Maalik Wayns, que es va perdre el duel amb els valencians, torna a ser dubte per la contusió que pateix al genoll dret i el seu concurs és fonamental. El nord-americà s’havia consolidat en la direcció de l’equip i aquesta lesió està suposant un greu contratemps. Tomasz Gielo també és dubte per una gastroenteritis, mentre que Omari Gudul serà baixa de nou per la lesió muscular que arrossega. Per completar l’equip Diego Ocampo s’emporta al jove Pep Busquets. 
  Guanyar a la pista dels madrilenys suposaria una injecció de moral per encetar el 2018. El repte, però, no és gens fàcil, contra un Movistar Estudiantes que suma una victòria més que els verd-i-negres (5-8 de balanç). El conjunt madrileny està farcit de vells coneguts, amb el tècnic Salva Maldonado al capdavant. Sitapha Savané i Goran Suton també tenen passat verd-i-negre, en un equip on el principal perill és diu Sylven Landesberg. L’aler nord-americà té llicència per llançar tot el que li arriba a les mans i ho tradueix amb 19,2 punts per partit, liderant la classificació d’anotadors de la competició. Omar Cook, màxim assistent de l'ACB (6,9 assistències de mitjana), és un altre dels noms propis que la Penya haurà de vigilar de prop. 
  El tècnic Diego Ocampo avisa de les virtuts del conjunt de Maldonado. "És un equip molt ampli amb moltes possibilitats tàctiques, de jugar amb dos bases, amb dos quatres o dos cincs. Són molt dinàmics, de jugar ràpid en els primers segons, amb molta llibertat i qualitat. Defensivament, com tots els equips del Salva, són molt durs”, ha argumentat el preparador verd-i-negre, que espera que l’equip recuperi la seva millor versió tot i els problemes físics: “Ens toca recuperar-nos en el mínim temps possible, tot i que tenim alguns jugadors tocats i els hem de cuidar per recuperar-los”. 
  Per la seva banda, el capità Albert Ventura insta a passar pàgina dels últims partits. "Ho hem d’esborrar, perquè ara ve un partit molt important contra l’Estudiantes. Cal aprendre dels errors i hem d’anar a Madrid a competir i guanyar el partit”, ha explicat l'escorta verd-i-negre.