Treballadors de Serveis Socials denuncien la paralització de les ajudes

  0
  50
  serveis socials.jpg

  05/07/2017 – El col·lectiu es troba en peu de guerra i denuncia la precarietat del departament, tant pel que fa a la cartera d'ajudes com als recursos humans.

  Els treballadors de Serveis Socials de l'Ajuntament de Badalona estan en peu de guerra contra la seva situació laboral. La passada setmana, un nodrit grup de persones del departament es va concentrar a les portes del Viver per posar de manifest les mancances i reclamar solucions.

   

  Fonts sindicals asseguren que Serveis Socials no té “una cartera de recursos de qualitat per atendre dignament”, sobretot en alguns sectors concrets com ara en el de l'habitatge. “La situació en ajudes d'habitatge és molt precària perquè no hi ha pisos públics. El govern està projectant una visió de la situació en la que sembla que s'estiguin posant solucions a aquest problema, però no és així”, apunten.

   

  També es queixen de que les tramitacions són molt lentes i que moltes ajudes han estat paralitzades des de mes de febrer, pràcticament, i tot i que es concedeixen, no arriben a l'usuari que les necessita. Arran de la queixa de la setmana passada, han indicat fonts sindicals a aquest diari, sembla que les més endarrerides ja s'han començat a transferir.

   

  A banda de les ajudes, reivindiquen, l'estructura de personal tampoc és suficient. En aquest sentit, es mostren decebuts amb la gestió del govern dels Serveis Socials, de la qual esperaven un canvi rellevant per tal de millorar el funcionament que no ha arribat. També han posat de manifest els problemes derivats de la desatenció de les administracions catalana i de l'Estat.

   

  Des del govern admeten que els darrers mesos no s'han pogut tramitar les ajudes amb els tempos habituals i que els procediments s'han dilatat per una nova normativa que demana més justificacions. En qualsevol cas, la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, manté que les ajudes no deixen de ser “pedaços” i que el model assistencial ha de deixar pas a un model preventiu de la pobresa social. I en aquest camí es troba el govern, assegura.

   

  El Partit Popular va sol·licitar fa pocs dies la convocatòria d'un ple extraordinari per tractar la problemàtica de Serveis Socials i poder disposar de tota la informació sobre la situació actual. El grup municipal denuncia que la majoria de partides destinades a ajudes d'urgència social i de pobresa energètica de 2016 no es va consumir.